Ομοβροντία Αρσεναλ (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Ομοβροντία Αρσεναλ (vid)

bet365

Καταπληκτική εμφάνιση από τους Λονδρέζουν που τρόμαξαν τους αντιπάλους τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξεμπουκώνοντας με μισή ντουζίνα κανονιές (6-1) στην καμπούρα της Σαουθάμπντον...

Χωρίς νίκη σε τέσσερα διαδοχικά εντός έδρας (σ.σ.: τρέχει από πέρσι το σερί). Η Αρσεναλ δεν είχε ζήσει κάτι αντίστοιχο από το Νοέμβριο του 1994 έως και το Φεβρουάριο του 1995. Δηλαδή πριν πατήσει το πόδι του στα λημέρια της ο Αρσέν Βενγκέρ. Οπότε και γι αυτό το λόγο το «τρίποντο» ήταν επιτακτικό για τον Αλσατό τεχνικό. Η παρουσία της Σαουθάμπτον διευκόλυνε το έργο των παικτών του, μιας και οι Αγιοι δεν είχαν επικρατήσει των Λονδρέζων από το Νοέμβριο του 1987, ενώ στο φετινό ξεκίνημα τους, είναι η ομάδα που έχει δεχτεί τις περισσότερες φάσεις από κάθε άλλη (19)!

Η Αρσεναλ έπιασε καταπληκτική απόδοση και ουσιαστικά ξεμπούκωσε για τη δυσκολία που είχε στο σκοράρισμα τις πρώτες αγωνιστικές. Υπήρξαν στιγμές που οι Ποντόλσκι, Ζερβινιό, Καθόρλα, με τους Αρτέτα, Γκιμπς να ακολουθούν, έκρυψαν το τόπι, δείχνοντας πως όταν θα δέσουν πραγματικά, θα κάνουν σπουδαία πράγματα. Στο 12' ο Ποντόλσκι που ήταν φοβερός, ξεκίνησε τη φάση, ο Γκιμπς σούταρε, ο τερματοφύλακας απέκρουσε και με τη φόρα που είχε ο Χούιφελντ δεν μπόρεσε να μην σκοράρει στη δική του εστία. Στο 31' Ο Γερμανός είπε να σκοράρει μόνος του και το έκανε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Η Αρσεναλ δεν κατέβασε ρυθμό και ήρθε και η σειρά του Ζερβινιό. Βρέθηκε τετ α τετ στο 35' από ασίστ του Αρτέτα, με τον Ιβοριανό να σκοράρει για πρώτη φορά στο 2012. Και αφού έβαλε ένα, προφανώς είπε να τα διπλασιάσει, κάτι που έκανε στο 71' με περιπετειώδη τρόπο, με τη μπάλα να χτυπάει πρώτα στο δοκάρι από το πλασέ του Ράμσεϊ. Μεταξύ των δύο τερμάτων του Ζερβινιό, ο Κλάιν (37' και πάλι από προσπάθεια του Γκιμπς), ο οποίος ήταν η τραγική φιγούρα του ματς, μιας και τον έκαναν ότι ήθελαν οι αντίπαλοι, είχε σημειώσει άθελα του το δεύτερο αυτογκόλ του αγώνα. Οι Λονδρέζοι όμως είχαν ακόμα ένα γκολάκι για το φινάλε. Το έβαλε ο Γουόλκοτ στο 88', αλλά δεν το πανηγύρισε, σεβόμενος το παρελθόν του στη Σαουθάμπτον.

Κάπου ενδιάμεσα σε όλα αυτά (45') ο Φοξ είχε μειώσει σε 4-1 για τους Αγίους, γκολ που μπήκε με τη συνεισφορά του Σέζνι που ουσιαστικά το χάρισε με τραγική έξοδο. Ετσι ο Βενγκέρ είδε την εστία της ομάδας του να παραβιάζεται για πρώτη φορά φέτος. Γενικότερα πάντως η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίζεται πολύ πιο δυνατή από πέρσι, είναι πιο ισορροπημένη από το κέντρο και πίσω, ενώ μπροστά δεν υπάρχει κανονικός φορ, αλλά τρεις παίκτες που αλλάζουν θέσεις (αλά Μπάρτσα) και όλα αυτά μάλλον τρομάζουν...

* Το παράδοξο στοιχείο του αγώνα: η κατοχή ήταν 50-50!!!!

Αρσεναλ: Σέζνι, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Τζένκινσον, Γκιμπς, Αρτέτα, Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Καθόρλα, Κοκελίν (66' Ράμσεϊ), Ποντόλσκι (73' Ζιρού), Ζερβινιό (73' Γουόλκοτ)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα