ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία και η μελέτη για τον αντίκτυπο της διοργάνωσης

Newsroom
ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία και η μελέτη για τον αντίκτυπο της διοργάνωσης

bet365

Τα οικονομικά στοιχεία της διοργάνωσης και η μελέτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τον αντίκτυπό της διοργάνωσης (26/4-01/5 2022), παρουσιάστηκαν στο ΟΑΚΑ.

Στην κεντρική αίθουσα Τύπου του OAKA έγινε η παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, όπως και η παρουσίαση της μελέτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για τον αντίκτυπο του αγώνα το 2022, στις τοπικές κοινωνίες.

Την παρουσίαση έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τη Cycling Greece και τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την μελέτη του Πανεπιστημίου για τον αντίκτυπο του αγώνα στην κοινωνία και την σχέση που έχουν με την ποδηλασία πριν και μετά τον περσινό θεσμό, το 70% δεν είχε παρακολουθήσει πριν σχετικό αγώνα. Ωστόσο, το 82% στην έρευνα ανέφερε πως η επιστροφή του Ποδηλατικού Γύρου είναι ικανοποιημένο με την αναβίωσή του.

Το 96% δήλωσε πως έχει θετική εικόνα για τον περσινό αγώνα, ενώ το 60% είπε ότι παρακολούθησε έστω και από την τηλεόραση, στιγμιότυπα από τον αγώνα.

Κοντά στο 82% των ερωτηθέντων είπε ότι είναι ικανοποιημένο από την προβολή που είχαν οι τοπικές κοινωνίες απ’ όπου πέρασαν οι ποδηλάτες. Ακόμη, το 95% ανέφερε ότι η διοργάνωση στάθηκε αφορμή να ασχοληθεί περισσότερο με την ποδηλασία και το 94% σκοπεύει να παρακολουθήσει και τον αγώνα του 2023.

Πάνω από 7 στους 10 αναφέρουν ότι ο αγώνας βοήθησε πολύ στην οικονομική τόνωση των περιοχών απ’ όπου πέρασαν οι αθλητές, ενώ μόλις 15% είπε ότι υπήρξαν προβλήματα και ταλαιπωρία από τις περιοχές που πέρασε.

 

Τελευταία Νέα