Ηρώ Μηλάκη: «Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μόλις άρχισε»

Newsroom
Ηρώ Μηλάκη: «Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μόλις άρχισε»

bet365

Η Ηρώ Μηλάκη όχι απλά ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό στην ωμοπλάτη έπειτα από πτώση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, αλλά ήταν και η μοναδική εκπρόσωπος για την ελληνική ποδηλασία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας.

Υγιής επέστρεψε στην αγωνιστική δράση η πρωταθλήτρια του ΠΑΣ Άτλα Ρεθύμνου, Ηρώ Μηλάκη, η οποία συμμετείχε με επιτυχία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας πίστας που διεξήχθη στη Γαλλία.

Η ελληνική ποδηλασία είχε ως μοναδική εκπρόσωπο την Ηρώ Μηλάκη, η οποία έκανε την επανεμφάνισή της μετά από τον σοβαρό τραυματισμό της στην ωμοπλάτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, που την άφησε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Μηλάκη κατάφερε να εμφανιστεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, κατακτώντας μία 16η και μία 19η θέση. Συγκεκριμένα, την 1η μέρα της διοργάνωσης, υπό τις οδηγίες του προπονητή μας, Γιώργου Βαρβεράκη, κατέλαβε την 19η θέση στο σκρατς, ενώ την 2η μέρα πήρε την 16η θέση στον αγώνα αποκλεισμού.

Επόμενος στόχος είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2023, συνεχίζοντας το ταξίδι για την εκπλήρωση του ονείρου, που δεν είναι άλλο από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Η επιστροφή μου μετά τον τραυματισμό ήταν δύσκολη και στον πρώτο αγώνα ένιωθα σφιγμένη. Σίγουρα ένιωθα μεγάλη ανασφάλεια αρχικά. Από την πρώτη μέρα που ήμουν στο νοσοκομείο σκεφτόμουν πώς θα επανέλθω για να προλάβω να είμαι έτοιμη στο παγκόσμιο. Ξεκίνησα αμέσως την αποκατάσταση» δήλωσε η Μηλάκη.

Και συμπλήρωσε: «Ο προπονητής μου σε συνεργασία με τους γιατρούς και το φυσικοθεραπευτή μου, Αθανάσιο Φονταρά, έκαναν το θαύμα τους και μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να ξεπεράσουμε ένα πολύ δύσκολο τραυματισμό Τους ευχαριστώ πολύ γιατί χωρίς αυτούς δε θα βρισκόμουν στην εκκίνηση του πρωταθλήματος

Η εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Είμαι πολύ ικανοποιημένη που κατάφερα να τρέξω μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο για μένα, όμως, πραγματικά ήμουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτό που δείχνει το αποτέλεσμα. Αυτό είναι και ένα μεγάλο κίνητρο για τη χρονιά που ακολουθεί και είναι και η πιο σημαντική, καθώς η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μόλις άρχισε».

Βαρβεράκης: «Αποφασισμένοι για τη διεκδίκηση της ολυμπιακής πρόκρισης»

Ο τεχνικός της αθλήτριας Γιώργος Βαρβεράκης δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί καταφέραμε να δώσουμε το "παρών¨" σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα, μέσα από διαδικασία πρόκρισης.
Ο αγώνας του σκρατς ήταν η πρώτη κούρσα μετά το ευρωπαϊκό και η σχετική νευρικότητα και το στρες μάς στέρησε το κάτι παραπάνω. Στον αγώνα του αποκλεισμού η παρουσία μας ήταν εξαιρετική και να θυμάστε ότι θα είναι η παρακαταθήκη μας για το μέλλον.
Γυρίζουμε πίσω δυνατοί, υγιείς και αποφασισμένοι για τους επόμενους αγώνες και για τη διεκδίκηση της ολυμπιακής πρόκρισης που μόλις ξεκίνησε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για τη στήριξη και στο σωματείο μου, ΑΤΛΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και τους ανθρώπους του που είναι δίπλα σε κάθε στιγμή, στα εύκολα και στα δύσκολα».

 

Τελευταία Νέα