Γκάνα: Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στην ποδηλασία με 56,972 χλμ. σε μία ώρα

Δημήτρης Ντζάνης
Γκάνα: Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στην ποδηλασία με 56,972 χλμ. σε μία ώρα

bet365

O Φίλιπο Γκάνα έγραψε ιστορία έγραψε ιστορία, με τον 26χρονο Ιταλό να καλύπτει 56,792 χλμ. σε μια ώρα και να πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Φίλιππο Γκάνα «έσπασε» τα κοντέρ. Ο Ιταλός αναβάτης της Ineos Grenadiers σημείωσε ένα απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στο ποδηλατοδρόμιο του Γκρέντσεν της Ελβετίας, σε μία ώρα κάλυψε 56.792μ., στη μεγαλύτερη απόσταση που έχει σημειωθεί ποτέ.

Ο 26χρονος κατέρριψε το ρεκόρ που σημείωσε νωρίτερα μέσα στη χρονιά ο Βρετανός Νταν Μπίγκαμ με 55.548μ., αλλά και τα 56.375μ. που είχε ένας άλλος Βρετανός, ο Κρις Μπόρντμαν στο Μάντσεστερ το 1996 με 56.375μ., μια επίδοση που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας (UCI).

Ο Γκάνα χρειάστηκε να κάνει 227 στροφές στην πίστα του ποδηλατοδρομίου, έχοντας στο τέλος μέσο όρο ταχύτητα τα 56,972 χλμ.

«Σκεφτόμουν να ξεπεράσω το ρεκόρ μόνο κατά ένα μέτρο, αλλά στο τέλος σκέφτηκα να πιέσω περισσότερο. Την επόμενη φορά μπορεί θέλω να το δοκιμάσω ξανά, με πιο φρέσκα πόδια.

filippo gana

Το δύσκολο κομμάτι ήρθε στα τελευταία πέντε λεπτά. Νομίζεις ότι είναι μόνο πέντε λεπτά, αλλά στην πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετικό. Τα πόδια έχουν ξοδέψει πολλή ενέργεια, προσπαθώντας να φτάσουν τα 57 χλμ. την ώρα» δήλωσε ο Γκάνα, που μετρά έξι πρωτιές σε ετάπ του Γύρου Ιταλίας, έχει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα στον αγώνα χρονομέτρησης, ενώ έγινε και ολυμπιονίκης στο Τόκιο στο ομαδικό πουρσουίτ.

Και οι ειδικοί πιστεύουν πως μπορεί είναι αυτός που μπορεί να φθάσει στο φράγμα των 60 χλμ. σε μία ώρα.


 

Τελευταία Νέα