Ποδηλατικός Γύρος Γαλλίας: Ο Γιόνας Βίνγκεγκραντ απαντά για το ντόπινγκ

Ποδηλατικός Γύρος Γαλλίας: Ο Γιόνας Βίνγκεγκραντ απαντά για το ντόπινγκ

bet365

Ο Γιόνας Βίνγκεγκραντ θριαμβευτής στο φετινό Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας δεν απέφυγε την άβολη και καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια ερώτηση για το ντόπινγκ στο άθλημα, τι απάντησε ο Δανός αναβάτης της Jumbo-Visma.

Ο Γιόνας Βίνγκεγκραντ από το Σάββατο (23/7) και τον αγώνα χρονομέτρησης στο 20ό ετάπ εξασφάλισε τη νίκη στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας. Στη συνέντευξη Τύπου ο Δανός αναβάτης της Jumbo-Visma, δεν απέφυγε την άβολη ερώτηση περί ντόπινγκ.

«Γιατί το κοινό και το άθλημα γενικότερα πρέπει να πιστεύουν στη νίκη του Βίνγκεγκραντ στο Tour de France» ήταν η ερώτηση από τη Σλοβένα δημοσιογράφο, Κέιτ Βάγκνερ.

«Είμαστε εντελώς "καθαροί". Όλοι μας. Μπορώ να το πω σε όλους εσάς. Κανείς από εμάς δεν παίρνει τίποτα παράνομο. Ο λόγος που είμαστε τόσο καλοί, νομίζω είναι η προετοιμασία που κάνουμε. Εχουμε καμπ προετοιμασίας σε υψόμετρο, κάνουμε τα πάντα με τα υλικά που διαθέτουμε, το φαγητό και την προπόνηση. Η ομάδα είναι η καλύτερη σε αυτό. Γι' αυτό πρέπει να μας εμπιστευτείς» απάντησε ο νικητής του φετινού Γύρου Γαλλίας.

Παρόμοια ερώτηση περί ντόπινγκ και χωρίς να υπάρχει κάποιος υπαιγνιμός, γίνεται τα τελευταία χρόνια στους αναβάτες που παίρνουν την κίτρινη φανέλα του νικητή της γενικής κατάταξης στον Γύρο Γαλλίας. Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία στον αθλητή να εκφράσει την άποψή του.


Ο Βίνγκεγκραντ επίσης ρωτήθηκε πώς από την 22η θέση στον αγώνα χρονομέτρησης του πρωταθλήματος Δανίας το 2019, μπορεί πλέον να διεκδικεί τη νίκη στον αγώνα χρονομέτρησης του Γύρου Γαλλίας, απάντησε: «Αεροδυναμική, φυσικά θα έλεγα ότι είμαι καλύτερος αναβάτης τώρα, νομίζω ότι είμαι πολύ πιο αεροδυναμικός τώρα. Έχουμε κάνει πολλές δοκιμές στο τούελ αέρα και στην πίστα. Έχουμε δουλέψει πραγματικά σε αυτό. Απέδωσε καρπούς».


 

Τελευταία Νέα