Ποδηλατικός Γύρος Ιταλίας: Ο Μπινιάμ Γκιρμάι έγραψε ιστορία

Ποδηλατικός Γύρος Ιταλίας: Ο Μπινιάμ Γκιρμάι έγραψε ιστορία

bet365

Ο Μπινιάμ Γκιρμάι από την Ερυθραία έγραψε ιστορία στον Giro d' Italia, έγινε ο πρώτος μαύρος αναβάτης από την Αφρική που νικά σε ετάπ αγώνα Grand Tour.

O Μπινιάμ Γκιρμάι έχασε την ευκαιρία στο 1ο ετάπ του Ποδηλατικού Γύρου Ιταλίας, που έγινε επί ουγγρικού εδάφους, όμως ο αναβάτης από την Ερυθραία έγραψε ιστορία στο σημερινό 10ο ετάπ.

Ο 22χρονος επικράτησε στο 10ο ετάπ του Giro d' Italia, από την Πεσκάρα στο Τζέσι, στην επαρχία του Αμπρούτσο και έγινε ο πρώτος μαύρος αναβάτης από την Αφρική που κατακτά νίκη σε ετάπ ενός αγώνα Grand Tour.

O Μάθιου φαν ντερ Πόελ τού χάλασε την ευκαιρία στο 1ο ετάπ, ο Γκιρμάι σήμερα πήρε ρεβάνς από τον Ολλανδό, επικρατώντας στο τελικό σπριντ του ετάπ των 196 χλμ. και υψομετρικής διαφοράς 1.760μ. Σπουδαία δουλειά έκαναν οι συναθλητές του στη βελγική Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux με τον Γκιρμάι να γράφει ιστορία.

Ξεχωριστή στιγμή στο σημερινό ετάπ το πέρασμα από το Φιλοτράνο, μια κοινότητα στην περιοχή της Ανκόνα, εκεί όπου έχασε τη ζωή του σε ηλικία 37 ετών ο Μικέλε Σκαρπόνι.

Νικητής στο Giro d' Italia το 2011, μετά την τιμωρία του Αλμπέρτο Κονταδόρ, ο Σκαρπόνι τον Απρίλιο του 2017 παρασύρθηκε από αυτοκίνητο την ώρα που έκανε προπόνηση σε ελάχιστη απόσταση από το σπίτι του, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά του.

Στη μάχη της ροζ φανέλας προηγείται ο Ισπανός, Χουάν Πέδρο Λόπεθ (42ώρ.24:08), με την πρώτη πεντάδα να κλείνει σε απόσταση 20 δευτερολέπτων.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

 

Τελευταία Νέα