Ποδηλατικός Γύρος Ιταλίας: Η αυλαία του Giro d' Italia άνοιξε στη Βουδαπέστη

Ποδηλατικός Γύρος Ιταλίας: Η αυλαία του Giro d' Italia άνοιξε στη Βουδαπέστη

bet365

Ο περίφημος Ποδηλατικός Γύρος Ιταλίας θα αρχίσει με τρία ετάπ στην Ουγγαρία και στη Βουδαπέστη έγινε η παρουσίαση των 21 ομάδων και των 176 αναβατών.

Η 105η έκδοση του Ποδηλατικού Γύρου της Ιταλίας, άνοιξε από τη Βουδαπέστη. Στην πλατεία Ηρώων της ουγγρικής πρωτεύουσας έγινε η παρουσίαση των 176 αναβατών από 26 ομάδες, που από την Παρασκευή (6/5) θα ριχτούν στη μάχη του Giro d' Italia, σε ένα μαραθώνιο που θα ολοκληρωθεί στις 21 Μάη.

Τα τρία πρώτα ετάπ του Giro d' Italia θα φιλοξενηθούν στην Ουγγαρία πριν οι 176 αναβάτες βρεθούν στη Σικελία και συνεχίσουν το ταξίδι τους στην ηπειρωτική Ιταλία και καταλήξουν στο 21ο και τελευταίο ετάπ, με το σπριντ των 17.1 χλμ. στη Βερόνα.

21 ετάπ, 3.445 χλμ.

Ο Giro d' Italia περιλαμβλάνει 21 ετάπ, οι ποδηλάτες που θα τερματίσουν θα έχουν καλύψει 3.445 χλμ., με συνολική υψομετρική διαφορά στα 50.580 μέτρα! Το 1ο ετάπ της Παρασκευής (195 χλμ) θα γίνει από τη Βουδαπέστη μέχρι τη μικρή καστροπολιτεία του Βίσεκγκραντ, ενώ το 2ο θα είναι σπριντ 9,2 χλμ. στη Βουδαπέστη. Σε αυτή την περιπέτεια των 23 ημερών οι ποδηλάτες θα έχουν μόλις τρεις ημέρες ξεκούρασης.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ


Η Maglia Rosa και το Trofeo Senza Fine

Ο Giro d' Italia είναι μια ιστορία σαν παραμύθι, που γεννήθηκε το 1909 από την εφημερίδα La Gazzetta dello Sport. Άντεξε στο χρόνο κι εξελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία ετήσια αθλητικά γεγονότα σε όλα τα σπορ στον πλανήτη. Ο Giro d’ Italia σταμάτησε μόνο για τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους (1915-18 και 1941-45). Έχει μεγαλώσεις γενεές και γενεές, έχοντας δημιουργήσει θρύλους του αθλητισμού.


Εχει και τα δικά του σύμβολα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία του και τον κάνουν ξεχωριστό. Η «Μάλια Ρόζα» (Maglia Rosa) η περίφημη ροζ φανέλα. Η φανέλα του νικητή, που δημιουργήθηκε το 1931 κι εδώ και 91 χρόνια συντροφεύει τον αγώνα.

Είναι και το Trofeo Senza Fine, το Τρόπαιο που συμβολίζει την ιστορία που επαναλαμβάνεται κάθε Μάη και δεν τελειώνει ποτέ. Δημιουργήθηκε το 1999, η απονομή του στους νικητές άρχισε να γίνεται το 2000. Είναι κατασκευασμένο από επιχρυσωμένο χαλκό, ζυγίζει 10 κιλά κι έχει ύψος 53 εκ. Πάνω του κάθε χρόνο προστίθεται το όνομα του νικητή.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Στη Βουδαπέστη παρουσιάστηκαν οι 176 ποδηλάτες από τις 21 επαγγελματικές ομάδες που θα πάρουν εκκίνηση στον Γύρο. Ανάμεσά τους και ο Μαρκ Κάβεντις, που άφησε την Αθήνα, μαζί με τον Βασίλη Αναστόπουλο και είναι ένα από τα αστέρια που θα πρωταγωνιστήσουν στη μάχη για την maglia ciclamino, που αντιστοιχεί στον νικητή της κατάταξης των σπριντ.

ΚΑΒΕΝΤΙΣ

Θα υπάρχει νέος νικητής στη γενική κατάταξη, που θα φορέσει τη maglia rosa, καθώς ο περσινός νικητής, ο Κολομβιανός Έγκαν Μπερνάλ αναρρώνει μετά το σοαβαρό ατύχημα που είχε σε διάρκεια προπόνησης.

ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Την αποθέωση γνώρισε και ο Αλεχάντρο Βαλβέρδε, ο περίφημος Ισπανός αναβάτης της Movistar, ο οποίος έχει πατήσει τα 42 χρόνια και είναι έτοιμος για το προτελευταίο του Grand Tour.

 

Τελευταία Νέα