O Μαρκ Κάβεντις πρεσβευτής του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Newsroom
O Μαρκ Κάβεντις πρεσβευτής του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

bet365

Ο σπουδαιότερος σπρίντερ στην ιστορία της επαγγελματικής ποδηλασίας, ο Βρετανός Μαρκ Κάβεντις είναι ο επίσημος Πρεσβευτής του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Ο Μαρκ Κάβεντις είναι από τους κορυφαίους αθλητές που έχει δει η ποδηλασία σε δημόσιο δρόμο, στην ιστορία.

Ο Βρετανός με τις 156 νίκες στο παλμαρέ του και τις 52 πρωτιές σε ετάπ των τριών μεγάλων γύρων, είναι και επίσημα ο επίσημος Πρεσβευτής του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Στο παλμαρέ του σπουδαίου Βρετανού σπρίντερ από το νησί Μαν βρίσκονται οι φανέλες των πόντων και στα τρία grand tours, εκείνη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή από το 2011 και πολλές ακόμα διακρίσεις. Ο Κάβεντις με τις τέσσερις νίκες του το 2021, έφτασε τον αριθμό νικών του μεγάλου Έντι Μερξ και ισοβαθμούν έχοντας και οι δύο από 34 νίκες σε ετάπ του Γύρου της Γαλλίας, του σημαντικότερου αγώνα ποδηλασίας στον κόσμο!

Έτσι η αναβίωση του γύρου από απλή σκέψη έγινε ένα γεγονός, ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ήρθε για να μείνει και να απασχολήσει τη διεθνή αγωνιστική ποδηλασία τα επόμενα χρόνια

Πέρα από τον δρόμο, ο Βρετανός ποδηλάτης μετράει σημαντικές επιτυχίες και στην πίστα, όπου αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής τρεις φορές (2005, 2008, 2016), ενώ κατέκτησε το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο στο omnium το 2016 στο Ρίο.

Πέρυσι είχε έρθει στην Ελλάδα για προετοιμασία και φέτος, στην αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας, θα είναι ο πρεσβευτής της. Κατά την περσινή του επίσκεψη στην χώρα μας ήταν αυτός που είχε ρωτήσει στην συνάντησή τους, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, γιατί η Ελλάδα δεν έχει Ποδηλατικό Γύρο και κάπως έτσι ήρθε η σκέψη (που έγινε υλοποίηση) της αναβίωσης του αγώνα.

Για την αξία του Κάβεντις, μίλησε ο κορυφαίος Ελληνας ποδηλάτης δρόμου, ο Βασίλης Αναστόπουλος, ο οποίος είναι προπονητής πλέον της κορυφαίας ομάδας στο World Tour, Quickstep Alpha Vinyl.

«Ο Μαρκ είναι ο Μάικλ Τζόρνταν για την ποδηλασία. Πέρυσι οι βρετανικές εφημερίδες χαρακτήρισαν την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση ως το μεγαλύτερο come back στην ιστορία του αθλητισμού. Για να καταλαβαίνουμε ποιος αθλητής υποστηρίζει τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.


 

Τελευταία Νέα