Βασιλακόπουλος: Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται self test

Gazzetta team
Βασιλακόπουλος: Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται self test
Δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ οι εμβολιασμένοι με τη δεύτερη δόση, αφού το ποσοστό να βγει κανείς θετικός με αυτή τη συνθήκη είναι μικρότερο του 1% είπε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε ο καθηγητής, η πιθανότητα να βγει κάποιος θετικός σε κορoνοϊό ενώ έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις είναι μικρότερη από 1%, εφόσον βέβαια έχει παρέλθει το διάστημα των 15 ημερών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

«Άρα, κατ’ ουσία αυτοί δεν χρειάζεται να κάνουν τα τεστ», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Επικαλέστηκε μάλιστα δύο μελέτες που έγιναν σε υγειονομικούς που εργάζονται σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τις οποίες το ποσοστό των εμβολιασμένων που βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ήταν 1% στη μία μελέτη και 0,05% στη δεύτερη.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αλέξανδρος Τσαπέλος, τόνισε ότι οι ΑΜΚΑ των εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις θα πρέπει να αφαιρεθούν από την πλατφόρμα για τα self tests.

Τα self test αναμένεται να είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, ακτοπλοΐα, ναυτιλία, δικαστήρια καθώς και για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ