Moderna: Το εμβόλιό μας κατά του κορονοϊού είναι 94,5% αποτελεσματικό!

Gazzetta team
Moderna: Το εμβόλιό μας κατά του κορονοϊού είναι 94,5% αποτελεσματικό!
Μετά τη Pfizer, η Moderna ανακοίνωσε ότι και το δικό της εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι πολύ αποτελεσματικό και μάλιστα, περισσότερο από εκείνο της πρώτης!

Και άλλα εξαιρετικά νέα, λίγες ημέρες αφότου Pfizer και Biontech ανακοίνωσαν πως το εμβόλιό τους κατά του κορονοϊού είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό.

Πριν από λίγο, η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα από την 3η φάση των δοκιμών, σημειώνοντας πως και το δικό της εμβόλιο είναι πολύ αποτελεσματικό και μάλιστα, περισσότερο από εκείνο της Pfizer, αφού έφτασε στο 94,5%!

Αυτό σημαίνει, φυσικά, πως η κούρσα για το εμβόλιο απέναντι στον ιό καλά κρατεί ακόμα...

Συγκεκριμένα, μια ενδιάμεση ανάλυση, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Moderna και η οποία βασίστηκε σε 95 επιβεβαιωμένους ασθενείς της Covid-19, έδειξε ότι το υποψήφιο εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94,5%. Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει τώρα να υποβάλει αίτηση στην αμερικανική εποπτική Αρχή, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, για έγκριση έκτακτης ανάγκης τις επόμενες εβδομάδες.

«Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά», είπε ο ίδιος ο επικεφαλής των επιδημιολόγων στις ΗΠΑ, Δρ Άντονι Φάουτσι. «Είναι όσο καλό θα μπορούσε να είναι! 94,5% είναι πραγματικά εκπληκτικό», πρόσθεσε.

«Ήταν μια από τις πιο συγκλονιστικές ημέρες στην ζωή μου και στην καριέρα μου! Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να μπορούμε να παρασκευάσουμε αυτό το εμβόλιο και να διαπιστώνουμε ότι μπορεί να προλαμβάνει την εξάπλωση της πανδημίας με τόση αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της Moderna, Δρ Ταλ Ζάκς.

Οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στα μέσα Δεκεμβρίου είπε, επίσης, ο Δρ Φάουτσι. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν με τις ευπαθείς ομάδες και θα είναι διαθέσιμες στον υπόλοιπο πληθυσμό έως την άνοιξη.