Ο ΠΟΥ παρακολουθεί τα κρούσματα βουβωνικής πανώλης στην Κίνα: «Το χειρίζονται πολύ καλά»

Gazzetta team
Ο ΠΟΥ παρακολουθεί τα κρούσματα βουβωνικής πανώλης στην Κίνα: «Το χειρίζονται πολύ καλά»
Καθησυχαστικοί φαίνονται οι εκπρόσωποι του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας μετά τα κρούσματα βουβωνικής πανώλης.

Μετά την πανδημία του κορονοϊού, όποια αρρώστια και αν έρχεται στην επιφάνεια, προκαλεί τρόμο σε όλο τον πλανήτη...

Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για την βουβωνική πανώλη που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους τον 14ο αιώνα, με αποτέλεσμα να αποκτήσει το προσωνύμιο «Μαύρος Θάνατος».

Καθησυχαστικοί

Τα κρούσματα που υπήρξαν σε μία πόλη της Μογγολίας και είχαν ως αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση επιπέδου 3 από τις αρχές της Κίνας, ουσιαστικά σήμαναν συναγερμό σε όλο τον κόσμο και φυσικά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο εκπρόσωπός του όμως την Τρίτη, όταν κλήθηκε να μιλήσει για το θέμα, ουσιαστικά αναγνώρισε την σοβαρότητα της κατάστασης, δείχνοντας όμως μία ικανοποίηση για τον τρόπο αντιμετώπισης.

«Η βουβωνική πανώλη είναι μαζί μας, εδώ και αιώνες. Εξετάζουμε τα κρούσματα στην Κίνα, η οποία χειρίζεται καλά το θέμα. Προς το παρόν δεν σκεφτόμαστε οτι είναι υψηλού κινδύνου, αλλά το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά», είπε η Margaret Harris στο virtual briefing με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, η οποία ξεκαθάρισε πως οι δύο πλευρές είναι σε ανοιχτή... γραμμή και συνεργάζονται.

Τι σημαίνει η προειδοποίηση 3

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η προειδοποίηση 3 εκδίδεται όταν σε μία περιοχή υπάρχουν από 1 έως και 20 κρούσματα μολυσματικής ασθένειας, ενώ παράλληλα απαγορεύει το κυνήγι και την βρώση ζώων που μπορούν να μεταφέρουν την αρρώστια αυτή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως θα παραμείνει ενεργή μέχρι το τέλος του χρόνου.