Συναγερμός και στην Ελλάδα για τον νέο κοροναϊό

Gazzetta team
Συναγερμός και στην Ελλάδα για τον νέο κοροναϊό
Ανησυχία και στην Ελλάδα για τον νέο κοροναϊό ο οποίος μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και έχει ήδη κοστίζει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, σε επαγρύπνηση βρίσκεται και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιος Υγείας, που πραγματοποίησε την Τρίτη σύσκεψη για την εμφάνιση του νέου ιού.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται επί ποδός ελέγχοντας την ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών ενώ παράλληλα έχουν εκδώσει οδηγίες για πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κίνα ή έρχονται από εκεί. Οι Αρχές καλούν όσους επιστρέφουν από την Κίνα ή βρίσκονταν εκεί τις τελευταίες 14 ημέρες και έχουν παρουσιάσει συμπτώματα όπως πυρετός, να επισκεφτούν άμεσα γιατρό ώστε να εξεταστούν.

Σε γενικές γραμμές οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ είναι καθησυχαστικοί, υπογραμμίζοντας πως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θεωρεί πως η εξάπλωση του συγκεκριμένου κοροναϊού στην Ευρώπη δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να συντελεστεί και έτσι ο κίνδυνος δεν είναι τόσο μεγάλος.

Όπως εξηγούν ο κοροναϊος ναι μεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο ωστόσο η μετάδοσή του δεν είναι τόσο εύκολο να σημειωθεί στην Ελλάδα ειδικότερα αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από την κινέζικη πόλη, όπου καταγράφονται τα κρούσματα.

Πηγή: reader.gr