Ντοκιμαντέρ National Geographic για την Ελλάδα: Μαγικά εναέρια πλάνα από τα Μετέωρα, τον Όλυμπο, τη Βέροια (vid)

Gazzetta team
Ντοκιμαντέρ National Geographic για την Ελλάδα: Μαγικά εναέρια πλάνα από τα Μετέωρα, τον Όλυμπο, τη Βέροια (vid)
Ντοκιμαντέρ του National Geographic μας ταξιδεύει με απίστευτα εναέρια πλάνα σε υπέροχα μέρη της Ελλάδας, που ούτε οι Έλληνες μπορεί να μην ξέρουμε.

Εν μέσω lockdown και περιορισμών κάθε είδους, οι τηλεθεατές όλου του κόσμου θα έχουν τη δυνατότητα να «πετάξουν» πάνω από τις ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας, την κορυφή του Ολύμπου, τα μοναστήρια των Μετεώρων, τον Παρθενώνα, την Επίδαυρο και τη Λευκάδα.

Απόψε, στις 9 το βράδυ, κάνει πρεμιέρα ο 2ος κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ «Η Ευρώπη από Ψηλά» του National Geographic.

Ο νέος κύκλος ντοκιμαντέρ ξεκινά με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην Ελλάδα. Μέσα από εντυπωσιακά εναέρια πλάνα, άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο θα δουν μαγικές εικόνες της χώρας μας. Συγκεκριμένα, οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο που ακόμα και στην Ελλάδα λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει. Πολλοί το συγκρίνουν με την περίοδο των ανθισμένων κερασιών στην Ιαπωνία.

Τι άλλο θα δούμε

Εκτός από τις ανθισμένες ροζ κοιλάδες της Βέροιας, το επεισόδιο της 15ης Φεβρουαρίου που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα θα ταξιδέψει τους τηλεθεατές από την κορυφή του Ολύμπου, σε Αθήνα, Διακοπτό, Λευκάδα, Όλυμπο, Λευκάδα, Επίδαυρο και Μετέωρα.

Στην Αθήνα, ο εμβληματικός ναός του Παρθενώνα, το αριστούργημα μηχανικής, αρχιτεκτονικής και γλυπτικής, στέκεται ακέραιος για πάνω από 2.500 χρόνια. Με την πάροδο των ετών, έχει υποστεί καταστροφές από σεισμούς, λεηλασίες και πολέμους με αποτέλεσμα σήμερα να χρίζει εργασιών αποκατάστασης. Μέσα από εναέρια πλάνα, παρακολουθούμε την επιχείρηση, καθώς ανυψώνονται και επανατοποθετούνται μάρμαρα 12 τόνων με απόλυτη ακρίβεια.