Άνοιξε νέο «παράθυρο» στον κόσμο με μια TV!

Gazzetta team
Άνοιξε νέο «παράθυρο» στον κόσμο με μια TV!
Ανάλογα με τις τηλεοπτικές σου προτιμήσεις υπάρχει μια διαφορετική τηλεόραση εκεί έξω για να καλύψει τις ανάγκες σου.

Με την τεχνολογία των σύγχρονων τηλεοράσεων να έχει βελτιωθεί και ωριμάσει με την πάροδο των χρόνων, η γκάμα είναι γιγαντιαία και οι επιλογές σε κάθε μέγεθος, είδος πάνελ και πολλές άλλες χρήσιμες τεχνολογίες είναι αρκετές. Πλέον, υπάρχει μια TV για κάθε budget και ανάγκη, με ορισμένες μάλιστα να εστιάζουν σε πολύ συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου ώστε να προσφέρουν βελτιστοποιημένη οπτικοακουστική εμπειρία.

Για παράδειγμα, ο λάτρης του ποδοσφαίρου και γενικότερα των αθλητικών αγώνων έχει πληθώρα επιλογών σε τηλεοράσεις με Sports Mode, όπου οι τόσες τεχνολογίας επεξεργασίας εικόνας ή και ήχου συνεργάζονται για να προσφέρουν εξαιρετικά ομαλή εικόνα με χρώματα που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όπως είναι λογικό, υπάρχουν εκείνοι που λατρεύουν τις ταινίες και τον κινηματογράφο, οπότε θέλουν με κάποιο τρόπο να μετατρέψουν το σαλόνι τους σε οικιακό σινεμά – υπάρχουν, πλέον, τηλεοράσεις με δυνατότητα απενεργοποίησης όλων των εφέ με σκοπό ο θεατής να απολαμβάνει την ταινία όπως τη σχεδίασε ο σκηνοθέτης. Φυσικά, εκείνος που θέλει… λίγο απ’ όλα, πιθανότατα θα περάσει τον λιγότερο χρόνο ψάχνοντας, καθώς οι περισσότερες πλέον τηλεοράσεις είναι εξοπλισμένες για να προσφέρουν ακριβώς αυτό: μια ολοκληρωμένη εμπειρία για πολλές διαφορετικές χρήσεις. Κρατώντας όλα αυτά στο μυαλό, ας δούμε μερικές προτάσεις ανά είδος.

Turbo-X Android TXV-AU5080SMT

Μια προσιτή και ολοκληρωμένη λύση για κάθε χώρο, η Turbo-X TXV-AU5080SMT προσφέρει όσα χρειάζεσαι για καθημερινή χρήση και ακόμη περισσότερα. Στην «καρδιά» του συστήματος βρίσκεται το ευέλικτο, πασίγνωστο λογισμικό Android που αναμφίβολα έχεις συναντήσει σε κάποια μορφή μέχρι σήμερα, είτε σε κάποιο smartphone είτε σε κάποιο TV box ή άλλη συσκευή. Χάρη στο Android, έχεις πρόσβαση σε εφαρμογές του Play Store κι έτσι μπορείς να προσθέσεις ακόμη περισσότερες πέρα από τα βασικά, όπως Netflix που όχι απλά περιλαμβάνεται εξ αρχής αλλά με ένα πάτημα του αντίστοιχου πλήκτρου, ανοίγει άμεσα η εφαρμογή στην οθόνη σου. Επιπλέον, το χειριστήριο ενσωματώνει μικρόφωνο ώστε μιλώντας σε αυτό να καλείς την Google Assistant και να ζητάς π.χ. να σου ξεκινήσει μια ταινία στο Netflix ή γενικότερες πληροφορίες, από τον καιρό έως το πρόγραμμα αγωνιστικών για κάποιο πρωτάθλημα.

Πέραν της ευελιξίας της, διαθέτει πάνελ που αποδίδει σε ανάλυση 4K, το οποίο συνδυαστικά με την υποστήριξη προτύπων εικόνας HDR10 και Dolby Vision μπορούν να παράγουν φανταστικές εικόνες, ειδικά για ταινίες και σειρές αλλά και για games. Επομένως, μπορεί και με το παραπάνω να καλύψει πιο απλές συνήθειες όπως εκπομπές με περισσή ευκολία, κάνοντάς τη μια ιδανική λύση για κάποιον που αναζητά πολλά δίχως να… σπάσει τον κουμπαρά του.

LG NanoCell NANO796

Οι NanoCell TVs της LG αποτελούν τη χρυσή τομή μεταξύ των πιο εξελιγμένων OLED και των «παραδοσιακών» LED, καθώς το εξελιγμένο πάνελ τους είναι σε θέση να προβάλλει ολοζώντανα χρώματα παράλληλα με τεχνολογία IPS που υπόσχεται αναλλοίωτη εικόνα υπό σχεδόν κάθε γωνία. Επιπλέον, με τη βοήθεια του προηγμένου επεξεργαστή της, η τηλεόραση λέει «αντίο» στις άτονες αποχρώσεις και μόνο ζωηρά, αληθοφανή χρώματα θα εμφανίζονται μπροστά στα μάτια σου, συνθέτοντας μαγικές εικόνες πάντοτε σε πραγματική ανάλυση 4K. Και για να ολοκληρώσει το «βασικό» πακέτο, το Nano Black υπόσχεται εκπληκτική αντίθεση και βαθύ μαύρο που δύσκολα συναντάς σε τηλεοράσεις δίχως OLED πάνελ, ενώ η συμπερίληψη αυτή δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένο περιεχόμενο – από απλή τηλεόραση έως ποδόσφαιρο ή ντοκιμαντέρ και παιχνίδια, το πάνελ πάντοτε θα αποδίδει άριστα χρώματα, αντίθεση και μαύρα σε σταθερή βάση.

Ο σινεφίλ μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα χάρη στο Filmmaker Mode, με το οποίο η ταινία προβάλλεται όπως την οραματιζόταν ο σκηνοθέτης, που σημαίνει ότι η εικόνα ρυθμίζεται αυτόματα με τέτοιο τρόπο ώστε το όραμά του να μεταφερθεί στην οθόνη σου. Είναι ιδανικό για όποιον θέλει να συγκρίνει και πώς μοιάζει μια ταινία προτού μια σειρά από τεχνολογίες βελτίωσης επέμβουν στο τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, οι φίλοι του gaming θα μείνουν κάθε άλλο παρά απογοητευμένοι, καθώς με πολύ χαμηλό χρόνο απόκρισης, υποστήριξη HDR10 και υψηλή ανάλυση, θα μπορούν να απολαύσουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια με πρωτόγνωρη ποιότητα και αίσθηση.

Sony OLED AG9

Η “Master” του είδους της, Sony OLED AG9, αποτελεί το τέλειο ταίρι για όποιον δεν σταματά να παρακολουθεί σειρές, ντοκιμαντέρ και ταινίες. Ανήκοντας στη Master Series της Sony, προσφέρει τα καλύτερα σε κάθε τομέα, συνθέτοντας έτσι ένα φανταστικό σύνολο που θα είναι «κόσμημα» για κάθε σαλόνι. Αρχικά, συνδυάζοντας OLED πάνελ με τεχνολογία Triluminos απολαμβάνεις όχι απλώς πραγματικό μαύρο και σκοτάδι, αλλά και ακριβέστατα χρώματα που δίνουν ζωή στην εικόνα.

Από εκεί κι έπειτα, αναλαμβάνουν τα… μεγάλα όπλα. Χάρη στον επεξεργαστή Picture Processor X1 Ultimate δουλεύει ακούραστα, ανιχνεύοντας και βελτιώνοντας αυτόματα την εικόνα σε διάφορα σημεία, από τη φωτεινότητα και καθαρότητα έως τα χρώματα και την αντίθεση. Παράλληλα, το επαναστατικό σύστημα ήχου Acoustic Surface Audio+ παράγει ήχο μέσα από την οθόνη, δίχως να υπάρχουν ηχεία περιμετρικά της οθόνης. Πέραν του άκρως καθαρού και λιτού της εμφάνισης, τα κέρδη είναι και πιο τεχνικά, καθώς ο ήχος ακολουθεί την κίνηση στην οθόνη και φτάνει πιο στοχευμένα στα αυτιά σου. Τα δύο υπογούφερ στο πίσω μέρος της AG9 εγγυώνται πως θα υπάρχει και η απαραίτητη ένταση στα μπάσα, για άριστη ηχητική απόδοση ακόμη κι όταν ακούς απλώς μουσική από την τηλεόρασή σου.

Samsung QLED Q80T

Με τα QLED πάνελ της, η Samsung κατάφερε να ενώσει δύο «κόσμους»: την μακροζωία και την φωτεινότητα των LED με τα εντυπωσιακά μαύρα και τους χαμηλούς χρόνους απόκρισης της OLED. Έτσι, η Q80T αποτελεί μια άριστη επιλογή για κυρίως gamers και σινεφίλ, καθώς σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί τις νεότερες κονσόλες PlayStation 5 και Xbox Series X|S από κάθε άποψη, παρέχοντας υποστήριξη HDR10, Variable Refresh Rate και ρυθμού ανανέωσης 120Hz μαζί με χρόνο απόκρισης που μέχρι πρότινος ήταν «όνειρο» για τηλεόραση.

Από την άλλη πλευρά, οι σινεφίλ αλλά και κάθε χρήστης γενικότερα, θα απολαύσουν το Direct Full Array πάνελ που σκοτεινιάζει την οθόνη σε πολλά σημεία ώστε να αποδίδεται σωστά το μαύρο χρώμα, χωρίς ωστόσο να θυσιάζεται η λαμπρότητα των pixels, ώστε τα φωτεινά σημεία να είναι πραγματικά φωτεινά και να αναδεικνύουν τα ζωντανά χρώματα και την εκπληκτική αντίθεση της οθόνης. Το αποτέλεσμα είναι άριστη ποιότητα σε λεπτομέρειες υπό κάθε συνθήκη και άκρως απολαυστική εμπειρία θέασης, όμως όχι εις βάρος του ήχου, καθώς με το Adaptive Sound+ η TV προσαρμόζει αυτόματα όχι απλώς την ένταση όμως κάθε πτυχή του ήχου που παράγει για να ταιριάξει στον χώρο σου, βάσει του περιεχομένου που αναπαράγεται.

LG OLED CX6

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι πρώτες OLED τηλεοράσεις, είναι αδύνατον να βρίσκονται σε κάποιο χώρο και να μην τραβήξουν τα βλέμματα. Η LG OLED CX6 συνεχίζει την… παράδοση, ως μια από τις καλύτερες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν για κάθε χρήση κι αν τη θέλεις. Το OLED πάνελ της με τα αυτόνομα LEDs μπορεί να προσφέρει πραγματικό μαύρο χρώμα, κυριολεκτικά σβήνοντας το pixel αντί απλώς να το σκοτεινιάζει. Αυτό συνεπάγεται και κορυφαίες επιδόσεις όσον αφορά στην αντίθεση, μιας και κάθε χρώμα -φωτεινό ή σκοτεινό- αποτυπώνεται με ακρίβεια στην πραγματική του διάσταση συνθέτοντας μια μοναδικά ρεαλιστική εικόνα. Μαζί με τα πρότυπα Dolby Vision και HDR10, κάθε είδος περιεχομένου που τα εκμεταλλεύεται εμφανίζεται ακόμη καλύτερο, αλλά ακόμη και μια… διαφήμιση μπορεί να σε συνεπάρει με την ποιότητα που θα εμφανιστεί – αυτή είναι η δύναμη μιας OLED TV.

Μερικά ακόμη από τα «καλούδια» που φέρνει στο τραπέζι είναι η υποστήριξη G-Sync -η πρώτη τηλεόραση που το υποστηρίζει, μάλιστα- ώστε να εξαλείφει τυχόν αστάθειες στον ρυθμό ανανέωσης όταν παίζεις games, ενώ φυσικά υποστηρίζει 120Hz και διαθέτει αμελητέο χρόνο απόκρισης, δίνοντας νέο αέρα στα παιχνίδια και τη διασκέδασή σου. Βέβαια, δε θα μπορούσε να μην προσφέρει και επιπλέον λειτουργίες για όποιον θέλει να καταναλώνει κάθε είδους οπτικοακουστικό περιεχόμενο. Για παράδειγμα, το OLED Motion Pro εξομαλύνει τη ροή της εικόνας και κάνει κάθε κίνηση να μοιάζει φυσική, χωρίς τα είδωλα που είναι συνυφασμένα με τον χαμηλό ρυθμό ανανέωσης. Επίσης, η γνωστή και πλέον αρκετά διαδεδομένη τεχνολογία ήχου Dolby Atmos υποστηρίζεται και, σε συνεργασία με ένα συμβατό ηχοσύστημα ή μια ηχόμπαρα, «γεμίζει» τον χώρο με τρισδιάστατο ήχο που σε μεταφέρει στη σκηνή που παρακολουθείς. Αν ψάχνεις για ένα «σύμμαχο» για κάθε τύπο περιεχομένου, η CX6 είναι εδώ για εσένα.