Σαν τρέιλερ ταινίας: Συγκλονιστικό βίντεο περιγράφει σε 4 λεπτά όλο το 2020 (vid)

Gazzetta team
Σαν τρέιλερ ταινίας: Συγκλονιστικό βίντεο περιγράφει σε 4 λεπτά όλο το 2020 (vid)
Ένα εκπληκτικό βίντεο που περιγράφει σε μόλις 4 λεπτά όλα όσα συνέβησαν το παράξενο, διαφορετικό και σίγουρα δύσκολο 2020.

Το 2020 είναι σίγουρα από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία της ανθρωπότητας, ίσως και η χειρότερη.

Εκφράσεις όπως «όλα τα περιμένω φέτος», «τι άλλο θα δούμε το 2020» κλπ, τις έχουν πει οι περισσότεροι από εμάς.

Είναι μια χρονιά που την καθόρισε η πανδημία του κορονοϊού και άλλαξε τον τρόπο ζωής όλης της ανθρωπότητας.

Κόσμος να νοσεί και να πεθαίνει καθημερινά από τον ιό, άδειες πόλεις λόγω των lockdown, καταστάσεις πρωτόγνωρες, παράξενες και στενάχωρες.

Στο «σκηνικό» αυτό ήρθαν να προστεθούν οικολογικές καταστροφές λόγω καιρικών φαινομένων και πυρκαγιών, πόλεμοι, σεισμοί, εκατοντάδες θύματα, ενώ «ξύπνησαν» ακόμα και ηφαίστεια όπως αυτό της Αίτνας.

Παράλληλα, χάθηκαν ξαφνικά πρόσωπα-θρύλοι όπως ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ συνέβησαν και γεγονότα όπως η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, με το «Black lives matter» να γίνεται σύνθημα στο στόμα όλου του κόσμου και τις διαδηλώσεις να είναι πολλές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αποτυπώνει με εκπληκτικό τρόπο τα πολλά, δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν την χρονιά που σε λίγες μέρες φεύγει και όλοι εύχονται να μην έρθει καμία όμοιά της.

Ξεκινώντας από την αλλαγή του χρόνου, δείχνει εικόνες από την Γουχάν -που ήταν το πρώτο μέρος που εμφανίστηκε ο νέος κορονοϊός- και προχωρά με τις άδειες πόλεις ανά τον κόσμο, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει.

Στιγμές με τους ανθρώπους να χειροκροτούν τους υγειονομικούς και την αγωνία όσων νοσούν και εισάγονται στα νοσοκομεία.

Οι διαδηλώσεις, οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές, ο πόλεμος, συνθέτουν το «σκηνικό» που αν το δει κάποιος θα μπορούσε να πιστέψει πως πρόκειται για τρέιλερ ταινίας.

Στα ευχάριστα του 2020 είναι οι άνθρωποι που κατάφεραν να βγουν νικητές από αυτές τις δοκιμασίες. Όσοι αγκάλιασαν έστω για λίγο τους δικούς τους (αφού και αυτό άλλαξε το 2020) επειδή κατάφεραν να νικήσουν τον κορονοϊό και τον θάνατο.

Το βίντεο «κλείνει» με γροθιές υψωμένες δίνοντας ελπίδα πως η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη και πως τελικά η ανθρωπότητα θα νικήσει.