Πλέον, το Netflix θα προτείνει μόνο του περιεχόμενο με το πάτημα ενός πλήκτρου (vid)

Παύλος Παπαπαύλου
Πλέον, το Netflix θα προτείνει μόνο του περιεχόμενο με το πάτημα ενός πλήκτρου (vid)
Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμής, το χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στο Netflix να προτείνει μόνο του περιεχόμενο στους χρήστες έρχεται. Το χαρακτηριστικό που ξεκίνησε να τεστάρεται ως “Shuffle Play” έκανε πλέον την εμφάνισή του επίσημα ως “Play Something”.

Τυπικά, πρόκειται για μια επέκταση του αλγόριθμου που σαρώνει τις επιλογές του κάθε χρήστη και στο άνοιγμα της εφαρμογής προτείνει τυχαία κάτι που θεωρεί πως ταιριάζει.

Το σχετικό πλήκτρο άρχισε να εμφανίζεται ήδη στο app του Netflix σε διάφορες τηλεοράσεις, ενώ σύντομα θα προστεθεί και στις φορητές συσκευές και τα tablets.

Με το πάτημά του, θα αρχίσει να αναπαράγεται κάποια σειρά που ήδη βλέπατε και έχετε σταματήσει ή κάτι εντελώς νέο για εσάς. Θα υπάρχει πάντα η επιλογή να κάνετε skip αυτό που σας προτάθηκε και να πάτε στο επόμενο ή να κινηθείτε προς το κλασικό μενού.

Λίγο μετά τη διάθεσή του, το Netflix δημοσίευσε και ένα σχετικό, επεξηγηματικό, video για να κατανοήσετε ακόμη καλύτερα πως δουλεύει ο νέος μηχανισμός και που θα τον βρείτε.