Ηλεκτρονική ψήφο μέσω των iPhone θέλει για τις ΗΠΑ ο Tim Cook

Παύλος Παπαπαύλου
Ηλεκτρονική ψήφο μέσω των iPhone θέλει για τις ΗΠΑ ο Tim Cook
O επικεφαλής της Apple θέλει να κάνει τη διαδικασία ακόμη πιο απλή.

Την επιθυμία του να μπορούν οι Αμερικανοί πολίτες να ψηφίζουν μέσω των iPhones τους έκανε γνωστή μέσω συνέντευξη που παραχώρησε ο CEO της Apple, Tim Cook. Ο Cook αναφέρθηκε στον εκλογικό νόμο για την Πολιτεία της Τζώρτζια και τον χαρακτήρες περιοριστικό, συμπληρώνοντας πως η τεχνολογία θα μπορούσε να κάνει τη διαδικασία ακόμη πιο απλή. Ο Cook δήλωσε χαρακτηριστικά: «ονειρεύομαι κάτι τέτοιο γιατί τέτοιος είναι ο τρόπος που ζούμε. Κάνουμε όλες τις δουλειές μας με το τραπεζικό σύστημα μέσω του κινητού. Έχουμε τα δεδομένα της υγείας μας στο τηλέφωνό μας. Έχουμε περισσότερες πληροφορίες στο κινητό απ’ ότι έχουμε στα σπίτια μας. Οπότε, γιατί όχι και μια ψηφοφορία μέσω των κινητών;».

Στόχος μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι να μπορούν να ψηφίσουν ακόμη περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες και ο Cook σημείωσε πως δεν θέλει με αυτήν του την τοποθέτηση να παρέμβει στα της πολιτικής, αλλά να δώσει μια σημαντική λύση.

Ωστόσο, ειδικοί στον τομέα ασφάλειας σε θέματα διαδικτύου σημειώνουν εδώ και καιρό -σχετικά με το θέμα- πως πάντα ελλοχεύει και ο κίνδυνος κυβερνοεπιθέσεων και ειδικά σε συσκευές των απλών χρηστών που ίσως να μην τηρούν και όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από πρόσβαση τρίτων.