Huawei Freebuds 4i: Άλλο ένα βήμα προς τα μπροστά

Παύλος Παπαπαύλου
Huawei Freebuds 4i: Άλλο ένα βήμα προς τα μπροστά
Η Huawei ρίχνει στην αγορά άλλο ένα εξαιρετικό μοντέλο ασύρματων ακουστικών.

Η Huawei έχει αποδείξει έμπρακτα πως μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις δυσκολίες που της έχουν προκύψει από την απαγόρευση κυκλοφορίας προϊόντων στις ΗΠΑ και έχει στρέψει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της και σε άλλες προϊοντικές κατηγορίες. Μία από αυτές είναι τα ασύρματα ακουστικά, με τα Freebuds να είναι πλέον μία από τις δημοφιλέστερες σειρές συσκευών.

Πριν από λίγες μέρες, η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα τα Huawei Freebuds 4i, τα οποία και ακολουθούν στο ίδιο μοτίβο: προσφέρουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε πολύ προσιτή τιμή. υποστηρίζουν τεχνολογία ενεργής απομόνωσης θορύβου (active noise cancellation), κάτι που σημαίνει πως θα μπορείτε να απολαμβάνετε τις κλήσεις, τη μουσική και τις ταινίες σας χωρίς να σας ενοχλεί οτιδήποτε συμβαίνει τριγύρω. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά και ας δούμε τι εντυπώσεις μας άφησαν μετά από μερικές μέρες χρήσης.

Στη συσκευασία θα βρείτε τη θήκη μεταφοράς που λειτουργεί και ως βάση φόρτισης, τα δύο ακουστικά, ένα καλώδιο USB Type-C για σύνδεση σε τροφοδοτικό (ή και υπολογιστή) και μια σειρά από ελάσματα που τοποθετούνται στην άκρη κάθε ακουστικού για την καλύτερη προσαρμογή στο αυτί του χρήστη. Η θήκη έχει οβάλ σχήμα και είναι αρκετά μικρό για να χωράει άνετα στην τσέπη του παντελονιού.

Η διάρκεια χρήσης των ακουστικών που παρέχεται ποικίλει από τις 5,5 έως και τις 10 ώρες ανάλογα με τη χρήση και ανάλογα με το αν είναι ενεργό ή όχι το active noise cancellation. Η εταιρεία υπόσχεται 4ωρη λειτουργία των ακουστικών με 10 λεπτά φόρτισης, ενώ η βάση προσφέρει πάνω από μία πλήρη φόρτισή τους. Η σύνδεση της βάσης γίνεται με το παρεχόμενο καλώδιο USB-C από το κάτω μέρος της συσκευής και απευθείας σε έναν φορτιστή. Δεν υποστηρίζεται ασύρματη φόρτιση, κάτι που είναι σχεδόν αυτονόητο από την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί ο κατασκευαστής για το εν λόγω προϊόν. Ένα ειδικό LED στο μπροστινό τμήμα παρέχει όλες τις σχετικές ενδείξεις που αφορούν είτε τη σύνδεση με μια συσκευή, είτε τη φόρτιση των ακουστικών, είτε τη φόρτιση της ίδιας της βάσης.

Ο έλεγχος των ακουστικών γίνεται με την εγκατάσταση της εφαρμογή AI Life της Huawei που είναι διαθέσιμη και σε Android και σε iOS και προσφέρει πληροφορία για το επίπεδο μπαταρίας ή φόρτισης τόσο της βάσης, όσο και των ακουστικών. Η σύνδεση γίνεται με το πρώτο άνοιγμα της βάσης φόρτισης, διαδικασία που ενεργοποιεί ουσιαστικά και το pairing μέσω τεχνολογίας Bluetooth. Τα ακουστικά κουμπώνουν μαγνητικά στο εσωτερικό της βάσης για να μην φεύγουν με το άνοιγμα του καπακιού, αλλά και για να ενεργοποιούν άμεσα τη λειτουργία τους όταν αυτά αφαιρεθούν από εκεί.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία, τα ακουστικά φέρουν 2 εξωτερικά μικρόφωνα (που εξασφαλίζουν την απομόνωση του θορύβου), ενώ στο εξωτερικό τους έχουν και μια επιφάνεια για τις διάφορες εντολές του χρήστη, όπως την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του active noise cancellation, την απάντηση σε κλήσεις κοκ. Το βάρος τους, δε, είναι ιδανικό ακόμη και για πολύωρη χρήση, ενώ και η απόδοση του ήχου είναι τέτοια που δεν θα αφήσει κανένα παράπονο.

Με τιμή στα €89, τα Huawei Freebuds 4i δείχνουν το δρόμο για τα value-for-money ασύρματα ακουστικά και για χρήσης πέραν μιας απλής κλήσης. Είναι διαθέσιμα από σήμερα για αγορά, μέσα από το επίσημο κανάλι διανομής της Huawei στην Ελλάδα.