To Viber τα... έσπασε με το Facebook και αφαιρεί την πιο δημοφιλή λειτουργία του (pics)

Gazzetta team
To Viber τα... έσπασε με το Facebook και αφαιρεί την πιο δημοφιλή λειτουργία του (pics)
Η αποτυχία του Facebook να αντιμετωπίσει την βίαιη ρητορική ανάγκασε το Viber να τραβήξει ξεχωριστό δρόμο.

Το Viber αποφάσισε να διακόψει κάθε επιχειρηματική σχέση του με το Facebook, εξαιτίας της αποτυχίας του τελευταίου να αντιμετωπίσει τη βίαιη ρητορική που ξεπέρασε κάθε όριο.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν αποφασίστηκε η διακοπή κάθε διαφημιστικής δαπάνης προς το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να προστατευτούν οι περίπου 1 δισεκατομμύριο χρήστες της εφαρμογής επικοινωνίας.

Μάλιστα, η Rakuten Viber ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τα Facebook Connect, Facebook SDK και GIPHY, το οποίο ήταν η δημοφιλέστερη επιλογή που έδινε σε όσους χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο app.

Έτσι λοιπόν, η εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων ωθεί το κίνημα #StopHateForProfit ένα βήμα πιο μακριά, διακόπτοντας κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Viber, Djamel Agaoua, δήλωσε: «Το Facebook συνεχίζει να δείχνει πως δεν καταλαβαίνει το ρόλο του στον σημερινό κόσμο. Από την κακή διαχείριση δεδομένων από την εταιρεία και την έλλειψη προστασίας της ιδιωτικότητας στις εφαρμογές της, μέχρι την εξοργιστική του στάση να αποφύγει να πάρει μέτρα που είναι απαραίτητα για να προστατέψουν το κοινό από βίαια και επικίνδυνη ρητορική, το Facebook το παράκανε. Δεν είμαστε διαιτητές της αλήθειας, αλλά ισχύει ότι κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν από την διάδοση βίαιου περιεχομένου και οι επιχειρήσεις οφείλουν να λάβουν μια ξεκάθαρη στάση»