Το Twitter θα σε ρωτάει πριν κοινοποιήσεις άρθρα που δεν έχεις διαβάσει

Gazzetta team
Το Twitter θα σε ρωτάει πριν κοινοποιήσεις άρθρα που δεν έχεις διαβάσει
Οι χρήστες του Twitter σε ποσοστό 59% κοινοποιούν άρθρα που δεν έχουν ανοίξει για να διαβάσουν!

Νέα πείραμα του Twitter επιχειρεί να βάλει... φρένο στην αναδημοσίευση άρθρων, τα οποία, ωστόσο, οι χρήστες δεν έχουν ανοίξει για να διαβάσουν.

Προκειμένου να προωθήσει, όπως τονίζει, την «ενημερωμένη συζήτηση» στα social media, η εταιρεία εισάγει μια υπενθύμιση, η οποία θα ρωτά τους χρήστες αν θέλουν πραγματικά να κάνουν retweet ένα link που δεν έχουν ανοίξει!

«Κάνοντας share ένα άρθρο, αυτό μπορεί να πυροδοτήσει συζήτηση, οπότε ίσως να θέλετε να το διαβάσετε προτού το κάνετε tweet», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.

«Για να βοηθήσουμε στην προώθηση της ενημερωμένης συζήτησης, δοκιμάζουμε μία νέα υπενθύμιση σε Android. Όταν κάνετε retweet ένα δημοσίευμα που δεν το έχετε ανοίξει στο Twitter, μπορεί να σας ρωτήσουμε αν θέλετε να το ανοίξετε πρώτα», εξήγησε το Τwitter.

Το 59% κάνει retweet άρθρα που δεν έχει διαβάσει

Το φοβερό είναι πως με βάση έρευνα που είχε γίνει το 2016 από το πανεπιστήμιο Columbia και τη Microsoft διαπιστώθηκε ότι το 59% των link που δημοσιεύονται στο Twitter δεν τα έχουν ανοίξει οι χρήστες!

Το Twitter δεν σκοπεύει να απαγορεύσει αυτού του τύπου τα retweet, αλλά επιθυμία του είναι να ωθήσει κάποιους χρήστες να ξανασκεφτούν τις ενέργειές τους στα social media.

Το Twitter ρωτάει και αν είσαι σίγουρος πριν βρίσεις

Τον προηγούμενο μήνα, θυμίζουμε, προκειμένου να αρχίσει να «καθαρίζει» από χρήστες που του βγάζουν κακό όνομα, το Twitter ενεργοποίησε υπηρεσία που σε ρωτάει αν είσαι σίγουρος πριν... βρίσεις!

Για την ακρίβεια, όταν κάποιος απαντά σε ανάρτηση άλλου χρήστη, το Twitter μπορεί να του ζητήσει να επανεξετάσει την απάντησή του, αν περιλαμβάνει συκοφαντίες, επιθετικές ή υβριστικές λέξεις.

Και αν αυτός το επανεξετάσει και παρ' όλα αυτά το ρίξει το... μπινελίκι του, τότε κινδυνεύει με διαγραφή του λογαριασμού του!

«Όταν τα πράγματα ξεφεύγουν, μπορεί να πείτε πράγματα που δεν εννοείτε», είχε δηλώσει η εταιρεί. Αυτή η νέα προτροπή «σας δίνει την επιλογή να αναθεωρήσετε την απάντησή σας πριν από τη δημοσίευσή της».