Το Twitter θα σε ρωτάει αν είσαι σίγουρος πριν βρίσεις

Gazzetta team
Το Twitter θα σε ρωτάει αν είσαι σίγουρος πριν βρίσεις
Όταν κάποιος απαντά σε ανάρτηση άλλου χρήστη, το Twitter μπορεί να του ζητήσει να επανεξετάσει την απάντησή του, αν περιλαμβάνει συκοφαντίες, επιθετικές ή υβριστικές λέξεις.

Προκειμένου να αρχίσει να «καθαρίζει» από χρήστες που του βγάζουν κακό όνομα, το Twitter ενεργοποιεί σταδιακά υπηρεσία, που θα σε ρωτάει αν είσαι σίγουρος πριν... βρίσεις!

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει το bloomberg.com, όταν κάποιος απαντά σε ανάρτηση άλλου χρήστη, το Twitter μπορεί να του ζητήσει να επανεξετάσει την απάντησή του, αν περιλαμβάνει συκοφαντίες, επιθετικές ή υβριστικές λέξεις.

Και αν αυτός το επανεξετάσει και παρ' όλα αυτά το ρίξει το... μπινελίκι του, τότε κινδυνεύει με διαγραφή του λογαριασμού του!

«Όταν τα πράγματα ξεφεύγουν, μπορεί να πείτε πράγματα που δεν εννοείτε», δήλωσε η εταιρεία σε tweet την Τρίτη. Αυτή η νέα προτροπή «σας δίνει την επιλογή να αναθεωρήσετε την απάντησή σας πριν από τη δημοσίευσή της».

Η δοκιμή, η οποία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές iOS, δεν θα περιλαμβάνει λειτουργία επεξεργασίας -μόλις σταλεί μια απάντηση, δηλαδή, δεν θα μπορεί να αλλάξει. Οι χρήστες, βέβαια, μπορούν να στείλουν την αρχική τους απάντηση ακόμα και μετά από μια προτροπή για την αναθεώρησή της, και να υποστούν τις συνέπειες...

Το Twitter έχει προσπαθήσει εδώ και χρόνια να καθαρίσει τον ιστότοπό του, ο οποίος είναι γεμάτος από ρητορική μίσους και υποτιμητικά σχόλια και γίνεται ολοένα και πιο αυστηρό σε αυτόν τον τομέα, έχοντας, άλλωστε, δεχθεί έντονη κριτική κατά το παρελθόν, πως άφηνε δημοσιευμένα σχόλια επιεικώς απαράδεκτα...