Smartphone την εποχή του κορονοϊού: Διαθέτει θερμόμετρο (vid)

Gazzetta team
Smartphone την εποχή του κορονοϊού: Διαθέτει θερμόμετρο (vid)
Το Honor Play 4 Pro είναι το πιο επίκαιρο smartphone του 2020 αφού διαθέτει θερμόμετρο.

Τα smartphone είναι πλέον απαραίτητα για την καθημερινότητα όλων και όχι μόνο για τηλέφωνα ή μηνύματα.

Μάλιστα η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και τα κινητά αποκτούν νέα χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η Huawei σκέφτηκε μία λειτουργία που εκτός από χρήσιμη, θα καταστήσει το τηλέφωνο το πιο επίκαιρο smartphone του 2020.

Συγκεκριμένα το Honor Play 4 Pro θα διαθέτει και θερμόμετρο.

Πώς λειτουργεί

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας υπερύθρων επιτρέπει στο smartphone να ελέγχει τον χρήστη για πυρετό, κάτι που θα μπορούσε να μεταφράζεται σε COVID-19.

Το smartphone της Huawei θα έρχεται με ενσωματωμένο έναν αισθητήρα θερμοκρασίας υπερύθρων που θα μπορεί να μετρήσει τη θερμοκρασία τόσο σε ανθρώπους όσο και αντικείμενα. Η Huawei αναφέρει ότι ο αισθητήρας υπερύθρων μπορεί να μετρήσει θερμοκρασίες από -20 έως και 100 βαθμούς Κελσίου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να στοχεύσει το τηλέφωνο στο μέτωπό του, να πατήσει στη σχετική εφαρμογή και έπειτα να λάβει την ένδειξη θερμοκρασίας.

Οι έλεγχοι της θερμοκρασίας προφανώς δεν είναι ένας εγγυημένος τρόπος ανίχνευσης του COVID-19, αλλά ο πυρετός είναι ένα από τα συμπτώματα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Σε γενικές γραμμές, οι αισθητήρες υπερύθρων δεν έχουν την ίδια ακρίβεια συγκριτικά με μία θερμική κάμερα ενώ καμία συσκευή η οποία μετράει τη θερμοκρασία μίας επιφάνειας, δεν μπορεί να έχει την ίδια ακρίβεια σε σύγκριση όταν αυτή η μέτρηση γίνεται εσωτερικά.