Facebook: Φτιάχνει υποθαλάσσιο καλώδιο ίντερνετ που θα «κυκλώνει» την Αφρική

Gazzetta team
Facebook: Φτιάχνει υποθαλάσσιο καλώδιο ίντερνετ που θα «κυκλώνει» την Αφρική
Το Facebook κατασκευάζει ένα κολοσσιαίο υποθαλάσσιο καλώδιο 37.000 χλμ., το οποίο θα τοποθετηθεί περιμετρικά ολόκληρης της Αφρικής, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε γρήγορο ίντερνετ τουλάχιστον 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι!

Μπορεί για εμάς το ίντερνετ -και δη το γρήγορο, πλέον, ίντερνετ- να είναι κάτι δεδομένο και φυσιολογικό, σε αρκετά μέρα του κόσμου, ωστόσο, αποτελεί είδος πολυτελείας ή απλά δεν υπάρχει καθόλου.

Στην Αφρική ειδικά, όπου δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν καν νερό και ηλεκτρικό στα σπίτια τους, καταλαβαίνετε ότι το ίντερνετ είναι άγνωστη λέξη -και η τελευταία έγνοια του κόσμου.

Ακριβώς, όμως, επειδή η «μαύρη ήπειρος» θεωρείται μια παρθένα αγορά σε αυτό το κομμάτι, οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου επιδίδονται τα τελευταία χρόνια σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να κυριαρχήσουν σε αυτή την αγορά. Και το Facebook φαίνεται να «κερδίζει».

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία επενδύει στην κατασκευή ενός κολοσσιαίου υποθαλάσσιου καλωδίου, που σχεδόν θα τριπλασιάσει το bandwidth της Αφρικής. Η κατασκευή του γίνεται σε συνεργασία με τις China Mobile, MTN, Orange και Vodafone, και το καλώδιο 2Africa, όπως λέγεται, θα καλύψει περιμετρικά τα 37.000 χιλιόμετρα της ηπείρου!

Το καλώδιο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες 23 χωρών σε Αφρική, Μέση Ανατολή και Ευρώπη. Πιστεύεται, δε, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα έχουν πρόσβαση στο Internet θα αυξηθεί θεαματικά, καθώς μόλις το 1/4 βρίσκεται αυτήν τη στιγμή online.