Ζούκερμπεργκ: «Η νέα προσέγγιση του Facebook θα τσαντίσει πολύ κόσμο»

Gazzetta team
Ζούκερμπεργκ: «Η νέα προσέγγιση του Facebook θα τσαντίσει πολύ κόσμο»
Αντιδράσεις και εκνευρισμό αναμένεται να προκαλέσει η νέα προσέγγιση του Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο τον ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Μιλώντας στο Silicon Slopes Tech Summit, στη Γιούτα, ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ εκτίμησε ότι πολλοί θα εκνευριστούν από τη νέα προσέγγιση του Facebook.

Μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής του κορυφαίου κοινωνικού δικτύου τόνισε πως το Facebook θα υπερασπιστεί αρχές όπως η ελευθερία της έκφρασης και η κρυπτογράφηση, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.

«Αυτή είναι μία νέα προσέγγιση και πιστεύω ότι θα τσαντίσει πολύ κόσμο. Αλλά, ειλικρινά, η παλιά προσέγγιση επίσης εκνεύριζε πολύ κόσμο, οπότε ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό», είπε ο Ζούκερμπεργκ.

«Ολοένα και περισσότερο μας ζητούν να λογοκρίνουμε πολλά διαφορετικά είδη περιεχομένου, κάτι που με κάνει να νιώθω πραγματικά άβολα», πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας, ουσιαστικά, ότι ευθύνη του Facebook είναι να καθαρίσει την πλατφόρμα από περιεχόμενο που σχετίζεται με την τρομοκρατία, την εκμετάλλευση παιδιών και την πρόκληση σε βία.

«Θα κατεβάσουμε το περιεχόμενο που είναι πραγματικά βλαβερό, αλλά οι γραμμές πρέπει να κρατηθούν σε κάποιο επίπεδο», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως το Facebook θα συνεχίσει να «μάχεται» για το θέμα της κρυπτογράφησης.

Η εταιρεία, εξάλλου, δέχεται επικρίσεις παντού στον κόσμο, γιατί επιτρέπει σε πολιτικούς να ψεύδονται σε διαφημίσεις, τη στιγμή, δε, που το Twitter αποφάσισε να απαγορεύσει συνολικά την πολιτική διαφήμιση.