Μπλόκο της Google σε εφαρμογές με είδη κάνναβης

Gazzetta team
Μπλόκο της Google σε εφαρμογές με είδη κάνναβης
Σε κατάργηση από το Google Play των εφαρμογών που διευκολύνουν την πώληση μαριχουάνας η συναφών προϊόντων προχωρά η Google, αλλάζοντας την πολιτική περιεχομένου της.

Ωστόσο, οι Android εφαρμογές μπορούν προφανώς να προωθήσουν την μαριχουάνα, χωρίς όμως να διαθέτουν «καλάθι αγορών εντός της εφαρμογής» ώστε να δέχονται παραγγελίες για μαριχουάνα ακόμα και σε πόλεις που η χρήση της είναι νόμιμη.

Οι προγραμματιστές των συγκεκριμένων εφαρμογών θα πρέπει να αφαιρέσουν την δυνατότητα αγοράς μέσω αυτών εφαρμογών ώστε να συμμορφωθούν με την νέα πολιτική, δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο Reuters.

Η εταιρεία μάλιστα διευκρίνισε ότι συνεργάζεται με πολλούς από τους προγραμματιστές για να απαντήσει σε τυχόν τεχνικά ερωτήματα και να τους βοηθήσει να εφαρμόσουν τις αλλαγές χωρίς να διακόψουν την λειτουργία των εφαρμογών τους. Στις υπάρχουσες εφαρμογές δίνεται περιθώριο 30 ημερών για να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες.

«Η απόφαση της Google είναι μια απογοητευτική εξέλιξη που βοηθά μόνο την παράνομη αγορά να ευδοκιμήσει, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι η Google, η Apple και το Facebook θα κάνουν τελικά το σωστό», δήλωσε εκπρόσωπος της Eaze, μιας εφαρμογής παράδοσης μαριχουάνας.

Να υπενθυμίσουμε ότι και η Apple στο παρελθόν έχει απαγορεύσει εφαρμογές που διευκολύνουν την πώληση μαριχουάνας, καπνού ή άλλω αντίστοιχων ουσιών μέσω του App Store της με στόχο «να μην ενθαρρύνεται η κατανάλωση προϊόντων καπνού, παράνομων ναρκωτικών ή υπερβολικών ποσοτήτων αλκοόλ» μέσω εφαρμογών. Παρότι παλαιότερα τέτοιου είδους εφαρμογές έχουν απαγορευτεί εντελώς, πλέον επιτρέπονται χωρίς όμως και στην περίπτωση του App Store να προσφέρουν την δυνατότητα παραγγελίας εντός της εφαρμογής.