Η μπαταρία του iPhone XR κρατάει 8,5 ώρες λιγότερο από όσο λέει η Apple (pics)

Gazzetta team
Η μπαταρία του iPhone XR κρατάει 8,5 ώρες λιγότερο από όσο λέει η Apple (pics)
Tα τεστ που έκανε το «Witch?» κατέληξαν πως η Apple και η HTC έχουν υπερεκτιμήσει τις μπαταρίες τους, την ώρα που Nokia, Samsung και Sony προσφέρουν περισσότερο από όσο λένε.

Ένα νέο χτύπημα φαίνεται πως δέχεται η Apple μετά την πτώση ύψους 17% που σημείωσαν οι πωλήσεις των iPhone στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η έρευνα που πραγματοποίησε το «Witch?» κατέληξε στο συμπέρασμα πως η μπαταρία του iPhone XR κρατάει πολύ λιγότερο από ότι αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρία, την ώρα που Nokia, Samsung και Sony μπορούν να υπερηφανεύονται για το ακριβώς αντίθετο.

Συγκεκριμένα έγινε τεστ στην ώρα ομιλίας τουλάχιστον 6 μοντέλων από 5 διάσημες εταιρίες, με τις συνολικές συσκευές που μπήκαν στο μικροσκόπιο να είναι 50.

Από αυτές, την χειρότερη επίδοση έκανε η Apple και συγκεκριμένη το iPhone XR. Η μπαταρία της συγκεκριμένης εταιρίας κρατάει κατά μέσο όρο 31% λιγότερο από ότι διαφημίζεται, ενώ το μοντέλο αυτό αν και η Apple υποστηρίζει οτι κρατάει με φουλ φόρτιση 25 ώρες, στην πραγματικότητα ο χρόνος αυτός πέφτει στις 25 ώρες.

Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται η Sony, οι μπαταρίες της οποίας κρατάνε 9 ώρες περισσότερο από όσο υποστηρίζουν οι κατασκευαστές τους, με το Xperia Z5 Compact του 2015 από τις 17 ώρες να φτάνει τις 25 ώρες και τα 52 λεπτά.