Το Facebook τσεκάρει τα προσωπικά μας μηνύματα και επίσημα

Gazzetta team
Το Facebook τσεκάρει τα προσωπικά μας μηνύματα και επίσημα
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε πως και γιατί το Facebook βλέπει τα προσωπικά μηνύματα που στέλνουμε στους φίλους μας.

Το ένα μετά το άλλο, σκάνε τα... χτυπήματα στο Facebook, το οποίο μετά το σκάνδαλο με την διαρροή προσωπικών δεδομένων, καλείται να αντιμετωπίσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το σκανάρισμα των προσωπικών μηνυμάτων.

Κάτι που δεν αποτελεί απλά μία εικασία ή ρεπορτάζ ενός Μέσου, καθώς επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Έζρα Κλεν του Vox.

Εκεί λοιπόν, ο εμπνευστής της πιο δημοφιλούς εφαρμογής ανέφερε το εξής περιστατικό: Όταν ξεκίνησε η γενοκτονία των Ροχίνγκια στην Μιανμάρ, το Facebook εντόπισε πολλά μηνύματα μίσους και από τις δύο πλευρές.

«Θυμάμαι ήταν ένα πρωινό του Σαββάτου όταν έλαβα ένα τηλέφωνο που μου έλεγε οτι εντοπίστηκαν πολλά μηνύματα επιθετικού περιεχομένου στο messenger και από τις δύο πλευρές. Για παράδειγμα έλεγαν στους μουσουλμάνους: “Θα γίνει εξέγερση των βουδιστών, για αυτό φροντίστε να είστε οπλισμένοι και να πάτε σε ένα συγκεκριμένο μέρος”, ενώ ανάλογα μηνύματα υπήρχαν και από την άλλη πλευρά.

Βέβαια, ξεκαθάρισε πως μπορεί να σκανάρονται, μηνύματα, links και φωτογραφίες, αλλά δεν χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς...

Κάτι όμως που δεν φαίνεται να πείθει πολλούς από τους χρήστες, με έναν από αυτούς να αναφέρει το παρακάτω σκηνικό: «Μιλούσα με την γυναίκα μου και λέγαμε να πάμε σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο για φαγητό το βράδυ. Ξαφνικά είδα μία διαφήμιση στο Facebook με το συγκεκριμένο μαγαζί».

Οι δύο αντιπρόεδροι της εταιρίας, ο Έριν Ίγκαν και η Άσλει Μπέρινγκερ με ένα post τους, ενημέρωσαν πως με τις νέες ενημερώσεις που θα γίνουν στην εφαρμογή θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.