Μεσίτρια δίνει δωρεάν στοιχειωμένο σπίτι όπου «τα πνεύματα μιλούν δυνατά» (pics)

Gazzetta team
Μεσίτρια δίνει δωρεάν στοιχειωμένο σπίτι όπου «τα πνεύματα μιλούν δυνατά» (pics)
Ένα σπίτι δίνεται δωρεάν, μόνο που υπάρχουν δύο προβλήματα: Πρέπει να μετακινηθεί και είναι και στοιχειωμένο.

Ένα ιστορικό σπίτι στην περιοχή Λαφαγιέτ της Λουϊζιάνα δίνεται δωρεάν. Και «πού είναι η παγίδα;» θα ρωτήσετε;

Υπάρχουν δύο παγίδες για την ακρίβεια. Μη σας πούμε και τρεις.

Η πρώτη είναι πως το σπίτι χρειάζεται γερή επισκευή.

Η δεύτερη είναι πως πρέπει να μετακινηθεί.

Η τρίτη, δε, είναι πως το σπίτι, λένε, είναι στοιχειωμένο.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όταν η μεσίτρια Sylvia McLain δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook ότι το εν λόγω σπίτι χαρίζεται, πρώην κάτοικοι και ντόπιοι έκαναν ομαδικό «ντου» στην ανάρτηση, για να μοιραστούν υπερφυσικές ιστορίες τρόμου που έζησαν εκεί ή έχουν ακούσει να λέγονται.

«Δωρεάν σπίτι! Πρέπει να μετακινηθεί», έγραψε η McLain στις 2 Μαρτίου και συνεχίζει: «Μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτό το εμβληματικό σπίτι, που βρίσκεται στον δρόμο Verot School; Είναι το παλιό φυτώριο Vincent/Vallot/GrandView, που χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '20 και στις αρχές του '30. Η McLain Development αγόρασε πρόσφατα αυτήν τη γη και το σπίτι. Σε μια προσπάθεια να σώσουμε την ιστορία του σπιτιού, το προσφέρουμε δωρεάν σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να το μεταφέρει σε άλλη τοποθεσία για αποκατάσταση. Έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας και το κόστος για την εξοικονόμηση όσο το δυνατόν περισσότερων δέντρων και απλά δεν έχουμε θέση στη γειτονιά για το σπίτι. Το σπίτι κατοικούταν μέχρι και πριν από έξι μήνες, δύο κλιματιστικά λειτουργούν. Πλέον είναι άδειο και χρειάζεται επισκευή. Θα θέλαμε να δούμε κάποιον να το μετακινεί και να το φτιάχνει».

Μέσα σε λίγες μέρες, πάνω από 830 άτομα είχαν σχολιάσει (πλέον τα σχόλια είναι σχεδόν 1500), συμπεριλαμβανομένων πρώην κατοίκων και μελών της οικογένειας του υποτιθέμενου φαντάσματος.

Μια γυναίκα, που ονομάζεται Gypsy Dawn, προειδοποίησε: «Ήμουν η τελευταία που έζησε εκεί πριν εγκαταλειφθεί. Η ιδιοκτησία ήταν παράδεισος, αλλά αυτό το σπίτι είναι αρκετά ενοχλητικό, αν δεν σας αρέσει να επικοινωνείτε με τον κόσμο των πνευμάτων, καθώς μιλούν δυνατά».

Ο ντόπιος Gary Alleman έγραψε: «Ναι, είναι στοιχειωμένο. Βίωσα τρία πράγματα εκεί, που δεν μπορούν να εξηγηθούν, και ο φίλος μου, ο οποίος έζησε εκεί, ακόμη περισσότερα. Στην πραγματικότητα, τα βιώσαμε μαζί και εξακολουθούμε να το συζητάμε».

Μια άλλη γυναίκα, η Eva Mckee, σημείωσε: «Πρέπει να το ξορκίσουμε στο όνομα του Χριστού και οι δαίμονες να φύγουν».

Αλλά η Dawn Vallot DeClouet είχε μια πιο... χαρούμενη άποψη για το σπίτι, γράφοντας: «Αυτό είναι το σπίτι της οικογένειάς μου. Οι παππούδες μου, ο Joe και η Lula Vallot, το έχτισαν και ο μπαμπάς μου, ο Earl Vallot, μεγάλωσε εδώ. Είναι ένα ωραίο παλιό σπίτι και εξακολουθεί να έχει υπέροχα ξυλόγλυπτα μέσα. Η ελπίδα και η προσευχή μας είναι ότι κάποιος που εκτιμά τη μεγάλη αρχιτεκτονική του 1930 θα θελήσει να το αγοράσει για να μετακινήσει αυτό το σπίτι και να το αποκαταστήσει. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι κατοικείται από το πνεύμα της γιαγιάς μου (σ.σ. άρα υπάρχει φάντασμα), της Alida Vincent Vincent, η οποία μεγάλωσε σε αυτήν τη γη, έζησε και πέθανε σε αυτό το σπίτι».

Σημείωση: Εκτός από τα φαντάσματα, το μεγαλύτερο πρόβλημα με το σπίτι, όπως αναφέρει η New York Post, είναι ότι χρειάζονται γύρω στα 80 χιλιάρικα για τη μετακίνησή του...