Πέντε πληρωμένοι δολοφόνοι «πάσαραν» ο ένας στον άλλον το συμβόλαιο θανάτου και κατέληξαν όλοι στη φυλακή (pic)

Gazzetta team
Πέντε πληρωμένοι δολοφόνοι «πάσαραν» ο ένας στον άλλον το συμβόλαιο θανάτου και κατέληξαν όλοι στη φυλακή (pic)
Ένας επιχειρηματίας προσέλαβε έναν πληρωμένο δολοφόνο για να βγάλει από τη μέση έναν ανταγωνιστή του στις επιχειρήσεις κρεάτων, αλλά αυτός προσέλαβε έναν άλλον για να κάνει τη δουλειά, και αυτός ο άλλος έναν άλλον, και αυτός άλλον έναν, και αυτός ο ένας ακόμη έναν και τελικά, όλοι τους κατέληξαν στη φυλακή!

Μιλάμε για ΤΟ μπέρδεμα, αλλά αυτό ακριβώς συνέβη στο Guangxi της Κίνας!

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια ιστορία με έναν επιχειρηματία και πέντε εκτελεστές (σαν ανέκδοτο), αλλά ας αρχίσουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι, μπας και σας ξεμπερδέψουμε.

Ο επιχειρηματίας Tan Youhui, λοιπόν, προσέλαβε έναν πληρωμένο δολοφόνο, προκειμένου να βγάλει από τη μέση έναν ανταγωνιστή του στις επιχειρήσεις κρεάτων, αντί 250.000 ευρώ.

Καλά ως εδώ.

Το δικαστήριο, ωστόσο, άκουσε τον πρώτο εκτελεστή να δηλώνει πως προσπάθησε να αναθέσει τη δουλειά σε κάποιον... συνάδερφο, προκαλώντας, τελικά, όπως αποδείχθηκε, μια ανεπανάληπτη, αλυσιδωτή αντίδραση, στην οποία προστέθηκαν και άλλοι, απρόθυμοι να κάνουν τη «δουλειά», συμπατριώτες του!

Για την ακρίβεια, οι... απρόθυμοι αποδείχθηκε πως ήταν πέντε και ο ένας «πάσαρε» στον άλλον το συμβόλαιο θανάτου!

Σύμφωνα με το BBC, το σχέδιο απέτυχε παταγωδώς, πια, όταν ο τελευταίος εκτελεστής συναντήθηκε με τον άνθρωπο -τον οποίο και οι πέντε είχαν προσληφθεί για να σκοτώσουν- και συμφώνησαν να παραποιήσουν τον θάνατό του. Έτσι νόμιζε βασικά...

Τελικά, μετά από μια δίκη που διήρκεσε ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ο Tan και οι πέντε πληρωμένοι δολοφόνοι καταδικάστηκαν για απόπειρα δολοφονίας του Wei (ο ανταγωνιστής) από το δικαστήριο!

Όλα ξεκίνησαν το 2013, όταν η εταιρεία του Wei άσκησε νομική δίωξη κατά της εταιρείας του Tan.

Ανησυχώντας για το ενδεχόμενο απώλειας χρημάτων σε μια μακρά δικαστική περιπέτεια, ο Tan επικοινώνησε με τον δράστη Xi Guangan και του ζήτησε να σκοτώσει τον Wei.

Αυτός, συμφώνησε, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να ζητήσει από έναν άλλο εκτελεστή, που ονομάζεται Mo Tianxiang, να το κάνει αντ' αυτού, προσφέροντάς του 125.000 ευρώ. Τα μισά δηλαδή. Ο Mo δέχτηκε, ενώ ο Xi επέστρεψε στον Tan και του ζήτησε περισσότερα χρήματα, αφότου γίνει η δουλειά.

Στη συνέχεια, ο Mo ήρθε σε επαφή με έναν τρίτο άνθρωπο -τον Yang Kangsheng- ο οποίος θα έπαιρνε, αρχικά, 35.000 ευρώ και άλλες 63 χιλιάδες μετά τη δολοφονία.

Αυτός, με τη σειρά του, έδωσε το συμβόλαιο σε έναν άλλον εκτελεστή, ονόματι Yang Guangsheng, αλλά σε πολύ χαμηλή τιμή, ο οποίος στη συνέχεια το έδωσε σε έναν πέμπτο, τον Ling Xiansi, για μόλις 1500 ευρώ!

Η αλυσίδα «έσπασε», τελικά, όταν ο Ling συναντήθηκε με τον Wei σε ένα καφέ και του είπε τα πάντα για το χτύπημα. Οι δυο τους, όπως προείπαμε, τα... βρήκαν και εκπόνησαν ολόκληρο σχέδιο για να φανεί ότι έγινε η δολοφονία και θα μοιραζόντουσαν την αμοιβή!

Βέβαια, ο Wei αποδείχθηκε... γάτα, καθώς αργότερα πήγε στην αστυνομία και τα είπε όλα!

Ο Tan, ο οποίος ξεκίνησε το όλο θέμα της... σύγχυσης, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης, ενώ ο Χι -ο πρώτος εκτελεστής στην πολύ περίπλοκη ιστορία μας- «έφαγε» τρία χρόνια και έξι μήνες. Στους Yang Kangsheng και Yang Guangsheng επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης για τρία χρόνια και τρεις μήνες, στον Mo τρία χρόνια και ο Λινγκ είχε τη μικρότερη ποινή, των δύο ετών και επτά μηνών.