Μπαλάσκας εναντίον Mad Clip: «Όταν περνάς κόκκινο είναι σαν να βγάζεις πιστόλι» (vids)

Gazzetta team
Μπαλάσκας εναντίον Mad Clip: «Όταν περνάς κόκκινο είναι σαν να βγάζεις πιστόλι» (vids)
Οι λεπτομέρειες για την καταδίωξη του Mad Clip και οι αντιδράσεις για τα κόκκινα φανάρια που πέρασε.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση με την καταδίωξη του Mad Clip, ο οποίος δεν σταμάτησε στο σήμα που του έκαναν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Πέμπτης. Όχι τόσο για αυτή την κίνησή του, αλλά για το γεγονός οτι στην προσπάθειά του να ξεφύγει από την ομάδα ΔΙΑΣ που ξεκίνησε να τον καταδιώξει, πέρασε 4 κόκκινα φανάρια.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς θα μπορούσε να είχε τραγικές συνέπειες, αν δεν υπήρχε το lockdown στην Αττική και η κίνηση στους δρόμους δεν ήταν τόσο περιορισμένη, καθώς το περιστατικό συνέβη μετά τις 21:00.

Όπως έγινε γνωστό, αφού του βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα για την άσκοπη μετακίνηση (καθώς δεν μπόρεσε να την δικαιολογήσει), αλλά και για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αφέθηκε ελεύθερος.

«Είναι σα να βγάζεις πιστόλι»

Το γεγονός οτι παρά τα 4 κόκκινα φανάρια που πέρασε, την γλίτωσε με χρηματικά πρόστιμα συζητήθηκε το πρωί του Σάββατου στο Mega, με τον συνδικαλιστή αστυνομικό Σταύρο Μπαλάσκα να αναφέρει: «Λίγο παλαιότερα, αυτό ήταν το άρθρο 45 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τις καταδιώξεις που έχουν πολύ επικίνδυνες διαστάσεις, διώκονταν διαφορετικά, πήγαινες στον εισαγγελέα, πήγαινες με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ξαφνικά αυτό το αφαίρεσαν από τον ΚΟΚ και όταν καταδιώκεις ένα όχημα, ότι και αν έχει κάνει, δεν έχεις το δικαίωμα, μόνο να του κόψεις κλήση».

Μάλιστα, λίγο αργότερα είπε και το εξής: «Όταν περνάς κόκκινο είναι σαν βγάζεις ένα πιστόλι και να πυροβολείς έναν άνθρωπο στο κεφάλι».

Στα στενά του Μοσχάτου

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του, ο Mad Clip αφού πέρασε τα 4 κόκκινα φανάρια, έστριψε στα στενά του Μοσχάτου και συγκεκριμένα στην περιοχή που βρίσκονται οι μεταφορικές εταιρίες, θεωρώντας πως μπορεί να ξεφύγει.

Ωστόσο η έλλειψη κινητικότητας λόγω της ώρας δεν τον βοήθησε και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον οδήγησαν στο Α.Τ Μοσχάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ