Eurovision 2021: Η Ελλάδα με το «Last dance» και τη Stefania (pics)

Gazzetta team
Eurovision 2021: Η Ελλάδα με το «Last dance» και τη Stefania (pics)
Παρότι η διοργάνωση του εξ αναβολής διαγωνισμού της Eurovision δεν φαίνεται να είναι ακόμη βέβαιη, η Ελλάδα επέλεξε το κομμάτι που θα την εκπροσωπήσει στον μουσικό διαγωνισμό, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

H Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65o Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021, που διεξάγεται από τις 18 έως τις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά την περσινή αναβολή του λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το «Last dance» είναι μια σύνθεση των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade, Sharon Vaughn, ενώ creative director για την οπτικοποίηση του τραγουδιού θα είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από κοινού από την επιτροπή που συγκροτήθηκε στην ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα της Στεφανίας στην οποία ανατέθηκε η επιμέλεια της συμμετοχής στην 65η Eurovision, ύστερα από ακρόαση πέντε τραγουδιών που προτάθηκαν από τους δημιουργούς.

Στον διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί 18, 20 και 22 Μαΐου θα συμμετέχουν 41 χώρες.

Όπως γνωρίζουμε, στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος δεν έγινε ποτέ εξαιτίας του κορονοϊού, η Ελλάδα είχε επιλέξει να στείλει μια νεαρή ομογενή από την Ολλανδία, τη Στεφανία Λυμπερακάκη. Το κομμάτι που είχε επιλεγεί τότε ήταν το Supergirl, σε σύνθεση Δημήτρη Κοντόπουλου.