Οι νικητές του «MasterChef» και η πορεία που ακολούθησαν

Gazzetta team
Οι νικητές του «MasterChef» και η πορεία που ακολούθησαν
Άκης Πετρετζίκης, Λάμπρος Βακιάρος, Τιμολέων Διαμαντής, οι μέχρι τώρα νικητές του ελληνικού «MasterChef»

Έχει θεωρηθεί ο κορυφαίος διαγωνισμός μαγειρικής σε διάφορες χώρες του πλανήτη, όπως και στην Ελλάδα. Στο εγχώριο κοινό, μάλιστα, κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που το κοινό αντιλαμβανόταν την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας, κάνοντας αρκετούς από τους τηλεθεατές να μυηθούν με πιο εντατικό και σοβαρό τρόπο στο εν λόγω κομμάτι.

Το «MasterChef» είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ελληνική τηλεόραση των τελευταίων ετών, με τους σεφ που αναδεικνύονται από το παιχνίδι να έχουν τις περισσότερες φορές και ανοδική πορεία.

Με αφορμή τον επερχόμενο μεγάλο τελικό του φετινού κύκλου, που θα γίνει στις 22 Μαΐου, θυμηθήκαμε τους νικητές των προηγούμενων κύκλων που σήμερα ακολουθούν τα δικά τους μονοπάτια.

Ο πρώτος Έλληνας MasterChef είναι ο Άκης Πετρετζίκης. Το 2010, κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο κύκλο του παιχνιδιού, που τότε προβαλλόταν από το Mega, με την καριέρα που ακολούθησε να φαντάζει σαν όνειρο. Ακριβώς μετά το τέλος του διαγωνισμού, ξεκίνησε η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση στην καθημερινή στήλη μαγειρικής στην εκπομπή «Το Πρωινό Μου».

Από το 2012 έως το 2014, εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του Μισέλ Ρου, το «Avenue Bistro», στο «Metropolitan Hotel», ενώ το 2014 ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή «Kitchen Lab» στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή «Akis Kitchen» στο αγγλικό κανάλι, στην οποία ο Άκης μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και αγκαλιάστηκαν ιδιαίτερα από το κοινό. «Καν’ το όπως ο Άκης», «Ιστορίες από την Λίστα», «Μια βαλίτσα γεύσεις», «Ready Steady, cook», «Kitchen Lab», «Bake of Greece», έγιναν αγαπημένες συνήθειες των τηλεθεατών, που ακολουθούν πιστά τον Άκη σε κάθε του βήμα.

Ο σεφ, που ακόμη και ο διεθνούς φήμης Τζέιμι Όλιβερ έχει εμπιστευτεί αναρτώντας συνταγή του στο κανάλι του στο You Tube, έχει όμως και τεράστια δυναμική στο διαδίκτυο. Το site του, akispetretzikis.com, το You Tube channel του, έχουν τεράστια απήχηση, με τον κόσμο πλέον να εμπιστεύεται τον Άκη για την κάθε του συνταγή. Να σημειωθεί ότι διατηρεί και τα δικά του μαγαζιά στο χώρο εστίασης, «Kitchen Lab» και «Burger Ap», τα οποία γεμίζουν ασφυκτικά, την ίδια στιγμή που τα βιβλία του γίνονται σύντομα ανάρπαστα από το αναγνωστικό κοινό.

Λάμπρος Βακιάρος, ο MasterChef του Star
Το 2017, το ριάλιτι μαγειρικής μετακόμισε στο Star με νικητή τον Λάμπρο Βακιάρο. Επαγγελματίας μάγειρας και μυημένος στο fitness, κατάφερε να συνδυάσει το πάθος του για τη μαγειρική και τη γυμναστική, ακολουθώντας το τρίπτυχο δημιουργική διαδικασία- διατροφική επιστήμη-υψηλή γαστρονομική τέχνη.

Το παιχνίδι μπορεί να του έδωσε την ευκαιρία να γίνω γνωστός, ωστόσο εκείνος φροντίζει να εξαργυρώνει την αναγνωρισιμότητα του με το σωστό τρόπο. Σήμερα, δύο μόλις χρόνια μετά τη νίκη του, έχει το δικό του site, μετρά συνεργασίες με εστιατόρια και μεγάλες εταιρείες, ενώ μαγειρεύει καθημερινά στην εκπομπή του Star «Στην φωλιά των Κου Κου».

Τιμολέων Διαμαντής, ο ταλαντούχος σεφ με τις ευφάνταστες ιδέες
Στον περσινό κύκλο, ο Τιμολέων Διαμαντής ήταν η μεγάλη έκπληξη. Αφοσιωμένος στο στόχο και το όνειρό του, ταλαντούχος και με μαγειρικές γνώσεις, όχι μόνο κέρδισε την πρώτη θέση αλλά κατάφερε να κάνει μοναδικά πράγματα.

Βρέθηκε για επαγγελματικούς λόγους στην Αμερική, στον Καναδά και στην Κύπρο, ενώ μαγειρεύει στον ιντερνετικό αέρα και στο κανάλι του στο Youtube συνταγές δικές του, διανθισμένες με tips και πρωτότυπες ιδέες. Οι συνεργασίες του με κορυφαία εστιατόρια και η επαφή του με σεφ υψηλής γαστρονομίας τον βοηθούν να εμπλουτίζει το βιογραφικό του, με κάθε του εμφάνιση στην τηλεόραση να εντυπωσιάζει κοινό και ειδικούς.

Πηγή: reader.gr