Live η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha (vid)

Gazzetta team
Live η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha (vid)
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλά για την πανδημία και τους εμβολιασμούς, για την οικονομία και πως θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο κορονοϊός, αλλά και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον «Alpha» παραχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναμένεται να αναφερθεί στα μέτρα ενίσχυσης που λαμβάνει η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και στα ελληνοτουρκικά.

«Τα εμβόλια είναι η τελική απάντηση στο πρόβλημα του κορονοϊού»

«Απαραίτητο να πάρουμε αυτή την απόφαση. Συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε υπερτοπικές μετακινήσεις. Ήταν το απαραίτητο μέτρο για να προστατεύσουμε περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Το αντιστάθμισμα θα είναι σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Στις 3 Μαίου θα μπορέσουν να ανοίξουν εστιατόρια, καφετέριες, θα πάει το ωράριο στις 23:00. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι είμαστε στο τέλος της περιπέτειας. Το 2021 δεν είναι 2020. Οι Εκκλησίες θα λειτουργήσουν. Το σημαντικότερο είναι ότι γνωρίζουμε πράγματα που πριν ένα χρόνο δεν τα γνωρίζαμε. Τότε δεν γνωρίζαμε πώς θα τελειώσει η περιπέτεια. Τώρα ξέρουμε ότι τα εμβόλια είναι η τελική απάντηση στο πρόβλημα του κορονοϊού», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι η τάση τις τελευταίες 10 ημέρες είναι θετική γιατί μειώνεται ο δείκτης θετικότητας. «Κάθε εβδομάδα χτίζουμε τείχος ανοσίας. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Το άνοιγμα το οποίο κάνουμε είναι ελεγχόμενο και οργανωμένο. Όταν οι πολίτες γνωρίζουν τι θα συμβεί είναι λιγότεροι επιρρεπείς σε παραβατικές συμπεριφορές. Προτιμώ κάποιος να βγει έξω να φάει σε εξωτερικό χώρο με όλα τα μέτρα ασφάλειας, παρά να βρεθεί σε ένα σπίτι που κανείς δεν θα τον επιτηρεί. Η κοινωνία και οι πολίτες συμμορφώνονται όταν μπορούμε να τους περιγράψουμε με όση ασφάλεια μπορεί να γίνει τι θα συμβεί αύριο και μεθαύριο», σημείωσε.