Η Ελλάδα παίρνει 1.200 αμερικανικά τεθωρακισμένα Μ1117 (vid)

Gazzetta team
Η Ελλάδα παίρνει 1.200 αμερικανικά τεθωρακισμένα Μ1117 (vid)
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την προμήθεια του ελληνικού στρατού με 1.200 αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Φραγγίδη, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την προμήθεια μέχρι και 1.200 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνώρισης Μ1117 από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού.

Η αρμόδια επιτροπή του Γενικού Επιτελείου Στρατού μάλιστα, προετοιμάζεται να μεταβεί στη Γερμανία το προσεχές χρονικό διάστημα, σίγουρα μετά το Πάσχα, προκειμένου να επιθεωρήσει ένα μέρος των αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων, τα οποία βρίσκονται εκεί. Μάλιστα η επίσκεψη θα γινόταν νωρίτερα, αλλά έχει αναβληθεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, η επιθεώρηση (Joint Visual Inspection) των οχημάτων από την αρμόδια επιτροπή του Γενικού Επιτελείου Στρατού στη Γερμανία, θα πραγματοποιηθεί μετά την υπογραφή της σχετικής επιστολής προσφοράς και αποδοχής (LOA – Letter of Offer and Acceptance), «σε χρονικό διάστημα που τα μέτρα περιορισμού κατά της μετάδοσης της Covid-19 το επιτρέψουν. Οι οικονομικές λεπτομέρειες (όπως για παράδειγμα τα έξοδα μεταφοράς, αποθήκευσης και τα λοιπά), καθώς και τα επιμέρους θέματα προμήθειας παρελκόμενου οπλισμού, θα καθοριστούν και θα αναλυθούν στο κείμενο της τελικής LΟΑ που θα λάβει την έγκριση του ΚΥΣΕΑ» ανέφερε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ