Ο Καραμανλής επιμένει: «Τα ΜΜΜ δεν είναι εστία υπερμετάδοσης» (aud)

Gazzetta team
Ο Καραμανλής επιμένει: «Τα ΜΜΜ δεν είναι εστία υπερμετάδοσης» (aud)
O υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής επανέλαβε την άποψη του οτι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν εστία υπερμετάδοσης.

Αν και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που δείχνουν τον κόσμο να είναι ο ένας πάνω στον άλλον στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι πολύ συχνά και αναδεικνύουν το πρόβλημα που υπάρχει, ο Κώστας Καραμανλής επιμένει οτι δεν αποτελούν εστία υπερμετάδοσης.

Ο Υπουργός Μεταφορών φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» και η πρώτη ερώτηση που του έγινε, είχε να κάνει με το θέμα αυτό...

Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής ρωτήθηκε: «Από τα βασικά σημεία που φέρεται να έχει εμπλοκή στην αύξηση των κρουσμάτων ήταν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτή τη φορά, στο τρίτο λεγόμενο κύμα, θα είναι καλύτερη η κατάσταση...».

Η απάντηση που έδωσε ήταν η εξής: «Δύο λεπτά, να τα βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Πουθενα δεν έχει αποδειχθεί σε καμία μελέτη οτι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εστίες υπερμετάδοσης. Εστίες μετάδοσης φυσικά είναι. Και στις αστικές συγκοινωνίες έχουν επίγνωση και για αυτό κάνουμε διαχείριση της κρίσης», τονίζοντας μάλιστα στη συνέχεια οτι οι πληρότητες των ΜΜΜ είναι ελεγχόμενες και αυτές που ξεπερνούν το 65% είναι πολύ λίγες.

Από τον Σεπτέμβριο όπως είπε, προστέθηκαν κι άλλα λεωφορεία αυξάνοντας τον στόλο κατά 50%, ενώ τόνισε πως στις πρώτες μέρες του Απριλίου θα ενσωματωθούν και επιπλέον 300 λεωφορεία, μισθωμένα (leasing), ώστε να εξυπηρετηθούν κι άλλα δρομολόγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ