Άδωνις για Μενδώνη: «Αν πρέπει να φύγει επειδή είπε κάτι, θα έπρεπε να έχω φύγει και εγώ» (vid)

Gazzetta team
Άδωνις για Μενδώνη: «Αν πρέπει να φύγει επειδή είπε κάτι, θα έπρεπε να έχω φύγει και εγώ» (vid)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε την Λίνα Μενδώνη, λέγοντας πως δεν πρέπει να παραιτηθεί επειδή μια κουβέντα παραπάνω.

Μετά από μερικές μέρες που έμεινε μακριά από τις εμφανίσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε και έκανε παρέμβαση στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε.

Εκεί λοιπόν ο Υπουργός Ανάπτυξης υπερασπίστηκε την Λίνα Μενδώνη στο θέμα της διαχείρισης της υπόθεσης Λιγνάδη, στηρίζοντας την απόφαση της Κυβέρνησης να μην συζητά το ενδεχόμενο παραίτησή της από την θέση της Υπουργού Πολιτισμού.

«Την πολεμάνε για το Ελληνικό»

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε τις δηλώσεις του, λέγοντας πως: «Θέλω να κάνω παρέμβαση γιατί δεν αντέχω τον παραλογισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τον χειρότερό του εαυτό» και παρά το γεγονός οτι ο παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής μιλούσε για το σωματείο των Ελλήνων Ηθοποιών, εκείνος ξεκίνησε να μιλά για αυτό των Αρχαιολόγων, αναφερόμενος στην δυναμική που έχει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτό.

«Ο σύλλογος των αρχαιολόγων αποτελείται από ανθρώπους που δεν έχουν υποστήριξε το οποιοδήποτε έργο στην Ελλάδα», συμπλήρωσε, τονίζοντας οτι η κ. Μενδώνη έχει βρεθεί στο στόχαστρο επειδή ξεμπλόκαρε το έργο στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, δεν μπορούσε να χειραγωγηθεί και είχε το σθένος να πάρει δύσκολες και κρίσιμες αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει τις μεγάλες επενδύσεις: «Αυτό προκάλεσε μίσος στο κατεστημένο που νόμιζε πως μέσα από τα αρχαία θα μπορούσε να πολεμήσει τον καπιταλισμό».

«Αν έπρεπε να φύγει...»

Στη συνέχεια, ο Υπουργός αναφέρθηκε στα όσα είπε η κ. Μενδώνη στη συνέντευξη Τύπου της προηγούμενης εβδομάδας, λέγοντας με τάσεις... αυτοκριτικής: «Ούτε έπρεπε να πει οτι είναι επικίνδυνος άνθρωπος ο Λιγνάδης, αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης να το αποφασίσει, ούτε οτι η εξαπατήθηκε. Προφανώς επειδή ήταν σε πολύ μεγάλη συναισθηματική φόρτιση είπε μια κουβέντα παραπάνω.

Με συγχωρείται, αν ένας Υπουργός πρέπει να φεύγει επειδή είπε μια κουβέντα παραπάνω, ο πρώτος που θα έπρεπε να είχε φύγει είμαι εγώ. Ο πρώτος αμαρτωλός είμαι εγώ. Αυτό θα είναι το κριτήριο των υπουργικών καθηκόντων ή αν επιτελείς τα καθήκοντά σου και προχωράς τα πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ