Χρυσοχοΐδης: «Θα ξαναέκλεινα την Εθνική Οδό, ας αναρωτηθούν αυτοί που έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι» (vid)

Gazzetta team
Χρυσοχοΐδης: «Θα ξαναέκλεινα την Εθνική Οδό, ας αναρωτηθούν αυτοί που έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι» (vid)
Για το κλείσιμο της εθνικής οδού και τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Τι είπε για τις διακοπές ρεύματος .

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και δήλωσε ότι έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία «Μήδεια».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπεραμύνθηκε της απόφασης του να κλείσει η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, εξαιτίας της «Μήδειας», τονίζοντας κατηγορηματικά ότι «σε κάθε περίπτωση θα το ξαναέκανα».

Συγκεκριμένα, απάντησε με σκληρό τρόπο στην ερώτηση 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Νίκου Φίλη, όπου τον κατηγορούν ότι με το προληπτικό κλείσιμο της Ε.Ο. εξυπηρέτησε ιδιωτικά συμφέροντα, προκειμένου ο ιδιώτης-διαχειριστής του αυτοκινητόδρομου να αποφύγει πρόστιμο έως ενός εκατ. ευρώ βάσει του νόμου 4663 του 2020 εφόσον η κυκλοφορία διακοπεί για περισσότερη από μία ώρα.

«Είναι τόσο ψευδής και γελοίος πολιτικά αυτός ο ισχυρισμός που δεν στέκεται πουθενά. Ο δρόμος έκλεισε έπειτα από γνωμοδότηση των υπηρεσιών που από τον Νόμο είναι αυτές που παίρνουν αποφάσεις. Αυτό δεν στέκεται, δεν έχει καμία σχέση», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Ένα πράγμα θέλω να πω εδώ. Αυτοί που βάζουν αυτό το θέμα ως κριτική, έχουν σκεφτεί τι έκαναν στο Μάτι. Το γεγονός ότι βάζουν αυτό θέμα, σημαίνει ότι δεν έχουν καταλάβει. Εμείς προκρίνουμε την ανθρώπινη ζωή, εμείς βάζουμε πάνω απ' όλα την ανθρώπινη ζωή», είπε και πρόσθεσε: «Αν με ρωτάτε αν θα ξαναέκλεινα την Εθνική Οδό, θα το ξαναέκανα. Δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω ποτέ ανθρώπινες ζωές. Ας αναρωτηθούν αυτοί που έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι. Κάνουν σπέκουλα!».

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, τα ξημερώματα της Δευτέρας πήγε ο ίδιος στη Μαλακάσα για να διαπιστώσει την κρισιμότητα της κατάστασης και τα όσα είδε τον έκαναν να πάρει την απόφαση για το κλείσιμο της εθνικής οδού. Είπε ότι αν δεν το είχε κάνει, χιλιάδες άνθρωποι θα εγκλωβιζόντουσαν στα οχήματα τους και στην προσπάθεια τους να κατευθυνθούν στους προορισμούς τους μέσα από παράπλευρες οδούς, είναι σίγουρο ότι θα είχαμε πληθώρα ατυχημάτων.

Συμπλήρωσε δε ότι οι εικόνες με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην εθνική οδό, από μια ηπιότερη κακοκαιρία το 2017, είναι χαρακτηριστικές.

Σε ότι αφορά τη διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση, είπε ότι αρχικά ήταν άψογη, αλλά σίγουρα στη συνέχεια τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης που παρουσιάστηκαν σε χιλιάδες νοικοκυριά, είναι πολύ σημαντικά. Διευκρίνισε όμως ότι ο μηχανισμός του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα τέτοιου μεγέθους και μάλιστα άμεσα, καθώς τη Δευτέρα και την Τρίτη, έπεφτε ένα δέντρο κάθε 2,5 λεπτά.

«Έγινε το ανθρωπίνως δυνατό κι ακόμη παραπάνω», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά «ήταν αντικειμενικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο σύνολο τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ