Γεωργιάδης: «Αν τηρηθούν τα μέτρα, σε 2-3 εβδομάδες θα συζητήσουμε το άνοιγμα της εστίασης» (vid)

Gazzetta team
Γεωργιάδης: «Αν τηρηθούν τα μέτρα, σε 2-3 εβδομάδες θα συζητήσουμε το άνοιγμα της εστίασης» (vid)
«Ανοιχτό παράθυρο» άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το άνοιγμα της εστίασης, «αν όλα πάνε καλά».

Στο ενδεχόμενο του ανοίγματος της εστίασης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί τύποι» ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως αν όλα πάνε καλά θα τεθεί το θέμα σε 2-3 εβδομάδες.

«Ανοίξαμε το λιανικό εμπόριο με τους κανόνες που είπαμε και θα αρχίσουμε να μετράμε. Αν τα μέτρα τηρηθούν χωρίς μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, διότι κάποια μικρή αύξηση θα υπάρχει, είναι αναμενόμενο όταν ανοίγει η αγορά... αν το "τσίμπημα" είναι μικρό και αντέχεται, όλα καλά. Αν σε 2-3 εβδομάδες πάνε όλα καλά, τηρηθούν τα μέτρα και ο ιός είναι υπό έλεγχο, τότε θα αρχίσουμε να συζητάμε για τα επόμενα βήματα στην λειτουργία της αγοράς», δήλωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «δεν υπάρχουν ημερομηνίες για την εστίαση, διότι υπάρχουν προβλήματα κι εκεί, καθώς οι άνθρωποι πρέπει να βγάζουν την μάσκα για να φάνε. Όταν ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, η λειτουργία τους θα γίνει με καθήμενους πελάτες σε εξωτερικούς χώρους».

Ο υπουργός κάλεσε τους επιχειρηματίες να κάνουν χρήση του προγράμματος ενίσχυσης για την προμήθεια θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, λέγοντας ότι θα είναι απαραίτητες και φέτος, αλλά σε κάθε περίπτωση και στα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ