Απάντησε στον Τσαβούσογλου ο Δένδιας: «Αγαπητέ μου φίλε... να εγκαταλείψετε τις απειλές πολέμου στην Ελλάδα»

Gazzetta team
Απάντησε στον Τσαβούσογλου ο Δένδιας: «Αγαπητέ μου φίλε... να εγκαταλείψετε τις απειλές πολέμου στην Ελλάδα»
Ο Νίκος Δένδιας απάντησε στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Twitter.

Να γίνει το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου, θα γίνει πιο ευρωπαϊκή, θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες, εύχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε απάντηση που ανάρτησε στο Twitter απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα, του επισημαίνει ότι για ακόμη μία φορά δείχνει να ξεχνά να αναφέρει το διεθνές δίκαιο που αποτελεί τη μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο.

«Ευχαριστώ καλέ μου φίλε Μεβλούτ», αναφέρει ο κ. Δένδιας και προσθέτει: «Εφόσον ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα κάνει τα εξής:

  1. Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. Άλλωστε ζούμε στον 21ο αιώνα.
  2. Θα φιλοδοξήσει να γίνει πιο ευρωπαϊκή. Λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο προς το συμφέρον του τουρκικού λαού.
  3. Θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες».

Και συνεχίζει: «Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα Μεβλούτ που ξέχασες να αναφέρεις πάλι: Είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021».