«Αγαπητέ Νίκο...»: Οι «φιλικές συμβουλές» Τσαβούσογλου σε Δένδια για το νέο έτος (pic)

Gazzetta team
«Αγαπητέ Νίκο...»: Οι «φιλικές συμβουλές» Τσαβούσογλου σε Δένδια για το νέο έτος (pic)
Σε πρώτο ενικό πρόσωπο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απευθύνεται στον Νίκο Δένδια μέσω Twitter, καλώντας, ουσιαστικά, την Ελλάδα να σταματήσει να ζητάει τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, «πληγώνοντας την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού».

Να «σταματήσει να ζητάει βοήθεια από άλλους», καλεί την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος μέσω Twitter στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, και μάλιστα στον ενικό.

«Αγαπητέ Νίκο, μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να βλάπτετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ας είναι το 2021 η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας με δίκαιο τρόπο, μιλώντας ευθέως, ειλικρινά και σοβαρά», προσθέτει ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Σε συνεντεύξεις του το σαββατοκύριακο, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι βασική προϋπόθεση για επανέναρξη των διερευνητικών «είναι η Τουρκία να αποδείξει ότι επιθυμεί τον εποικοδομητικό διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου, ως διαρκή επιλογή, όχι ως σημαία ευκαιρίας».

«Δεν θα εγκλωβιστούμε από προσχηματικές κινήσεις. Τη θέση αυτή, μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υιοθέτησε και το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», υπογράμμισε.

Σημείωσε, επίσης, ότι δεν θα γίνει δεκτή η διεύρυνση ατζέντας που επιθυμεί η Άγκυρα.