Lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα!

Gazzetta team
Lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα!
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αυστηρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα! Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, κλείνουν τα πάντα.

Έκτακτα μέτρα και αυστηρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς!

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως στις τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής μαγαζιά, επιχειρήσεις, καθώς και εκκλησίες κλείνουν, ενώ θα διενεργούνται πολύ αυστηροί έλεγχοι, για να μην μπαίνουν ανεξέλεγκτα πολίτες σε αυτές.

Πρόκειται για ένα lockdown τύπου Μαρτίου, που προβλέπει και επιμήκυνση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός είπε πως τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο και για επτά μέρες, και είναι τα εξής:

  • Επέκταση απαγόρευσης από τις 6 το απόγευμα έως 5 το πρωί εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο
  • Αναστολή λειτουργίας του click away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών και των βιβλιοπωλείων
  • Αναστολή εκκλησιαστικών τελετών με εξαίρεση κηδείες παρουσία στενών συγγενών
  • Ελέγχους με χρήση rapid test και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση των στενών επαφών
  • Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών για τους δήμους αυτούς. Τεστ σε μικροπωλητές ως προϋπόθεση για τη μετάβαση σε άλλες περιοχές

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, να θυμίσουμε, μετέβη σήμερα (17/12) στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει σειρά συναντήσεων για την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων όπως εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, την πορεία των ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες αρχές για την τήρηση των μέτρων, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 που έχουν αναπτύξει οι κατά τόπους αρμόδιοι φορείς ενόψει των εορτών.

Προς το παρόν, η Κοζάνη, που, υπενθυμίζεται, μόνο την τελευταία εβδομάδα είχε 443 ενεργά κρούσματα, δεν συμπεριλαμβάνεται στα νέα μέτρα...