Πέτσας: «Μην δούμε εικόνες Harrods»

Gazzetta team
Πέτσας: «Μην δούμε εικόνες Harrods»
Αυτοσυγκράτηση συνέστησε ο Στέλιος Πέτσας ενόψει των ανακοινώσεων για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς.

Τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και κυρίως οι απώλειες δεν λένε να πέσουν στα επιθυμητά επίπεδα μετά από 5 εβδομάδες lockdown και όλοι περιμένουν τις ανακοινώσεις για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.

Το πως και πότε θα γίνει αυτό, θα το γνωστοποιήσει κατά πάσα πιθανότατα αύριο ο Στέλιος Πέτσας στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως, φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha News, επιβεβαιώνοντας οτι οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί για το αν πρέπει να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα. Οι σκηνές... αλλοφροσύνης έξω από τα Harrods στο Λονδίνο, αμέσως μετά την λήξη του lockdown στην Αγγλία, 'τρομάζουν' την κυβέρνηση και ενδεχομένως 'φρενάρουν' τις σκέψεις για σταδιακή άρση των περιορισμών στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, πριν από τις γιορτές».

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε 3ο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένεια μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά» τόνισε συγκεκριμένα.