Πέτσας: Κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία μέχρι 7/1, παραμένει η βραδινή απαγόρευση (vid)

Gazzetta team
Πέτσας: Κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία μέχρι 7/1, παραμένει η βραδινή απαγόρευση (vid)
O Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε σε ποιες κατηγορίες θα συνεχίσει να ισχύει η αναστολή μέχρι τις 7/1, ενώ αναφέρθηκε στις μετακινήσεις από νομό σε νομό και στην βραδινή κυκλοφορία.

Και επίσημα κλειστοί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν αρκετοί κλάδοι της οικονομίας, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολικών συντακτών ανακοίνωσε πως το λουκέτο μέχρι και των Φώτων θα διατηρήσουν τα σχολεία, η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια, οι αθλητικές δραστηριότητες και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως παρατείνεται μέχρι τότε η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, αλλά και η κυκλοφορία το βράδυ. Για παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί μετά τις 21:00.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας ακόμη, νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες για τι θα συμβεί με τις Εκκλησίες, αλλά και τα κομμωτήρια και τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου.

Η πίεση στο ΕΣΥ

Ο Στέλιος Πέτσας, ξεκίνησε κάνοντας έναν απολογισμό του δεύτερου lockdown, λέγοντας: «Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας από την εφαρμογή του δεύτερου καθολικού lockdown» επισήμανε τονίζοντας ότι «και στη χώρα μας όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βοήθησε στην τιθάσευση αρχικά και στην πτώση των κρουσμάτων στη συνέχεια. Όμως η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή».

Υπογράμμισε ότι είναι πιο αργή απ' όσο αναμενόταν «εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας μετά από δέκα μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον κορονοϊό. Είναι ενδεικτικό ότι συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20% ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια».

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα «υπάρχει μία σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση του κυλιόμενου μέσου όρου των κρουσμάτων. Επίσης οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των κενών απλών κλινών covid 19».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ