Ανακοινώθηκε η παράταση του lockdown

Gazzetta team
Ανακοινώθηκε η παράταση του lockdown
O Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την παράταση του lockdown, γνωστοποιώντας επίσης το άνοιγμα των καταστημάτων με εποχικά είδη.

Επισημοποιήθηκε τελικά η παράταση στην παράταση από το lockdown από τον Στέλιο Πέτσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την Πέμπτη το μεσημέρι ανακοίνωσε πως οι περιορισμοί θα συνεχίσουν για ακόμα μία εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, καθώς όπως είπε μπορεί να υπάρχει μία μείωση στα κρούσματα και σε κάποια νοσοκομεία τα εξιτήρια να είναι περισσότερα από τις εισαγωγές, ωστόσο η πίεση στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας είναι μεγάλη.

Εξαίρεση αποτελούν τα καταστήματα με εποχικά είδηση που ανοίγουν την Δευτέρα.

Νωρίτερα, ο κύριος Πέτσας επεσήμανε ότι «τις τελευταίες μέρες το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Με σεβασμό στους πολίτες και στους εκατοντάδες επιστήμονες που μετέχουν στη συλλογή των στοιχείων δόθηκαν από την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ και κορυφαίους καθηγητές, μέλη της Επιτροπής των ειδικών, καταλυτικές απαντήσεις για την προάσπιση της αλήθειας». Και τόνισε: «δεν υπάρχει άλλωστε καμιά αμφιβολία ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει και να παρέχει πλήρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα».