Ανακοινώνεται, ακόμα και σήμερα, η παράταση του lockdown

Gazzetta team
Ανακοινώνεται, ακόμα και σήμερα, η παράταση του lockdown
Επισημοποιείται η παράταση του lockdown στην Ελλάδα για τουλάχιστον ακόμα μία εβδομάδα.

Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε στις αρχές Νοεμβρίου πως η χώρα μπαίνει σε lockdown και ακόμα δεν φαίνεται φως στον... ορίζοντα για το πότε θα βγούμε από αυτό.

Το 30/11 πήρε παράταση για τις 7/12, αλλά ούτε και αυτό φαίνεται να αποτελεί την ημερομηνία της εξόδου. Κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί ακόμα και σήμερα, όταν και θα πάρουν παράταση τα περιοριστικά μέτρα.

Είναι πολύ πιθανό τις ανακοινώσεις να τις κάνει ο Στέλιος Πέτσας στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, γνωστοποιώντας πως πλέον πάμε για 14 Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς αν τελικά όντως τότε θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα.

Και πως άλλωστε να γνωρίζει κανείς κάτι τέτοιο από τη στιγμή που τα κρούσματα, οι απώλειες και οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, με την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να διατηρείται.

Τα εποχικά είδη

Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης πως πρώτα θα ανοίξουν τα καταστήματα με τα εποχικά είδη, καθώς αν καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο θα τους μείνει το εμπόρευμα.

«Προσανατολιζόμαστε σε ένα άνοιγμα των εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών) κυρίως γιατί αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο παρά μόνο μέσα στις γιορτές. Η οριστικοποίηση της απόφασης και του τρόπου που θα γίνει θα το μάθετε τις επόμενες ώρες από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ασφαλώς από την ώρα που θα ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο για αυτά τα είδη το ίδιο θα γίνει και για τα σούπερ μάρκετ και τα συγκεκριμένα προϊόντα θα βγουν από την απαγόρευση», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Για τα υπόλοιπα καταστήματα, ουδείς μπορεί να πει κάτι, ενώ τα σχολεία και η διασκέδαση πάνε για το 2021. Κάτι που ουσιαστικά είπε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης χθες μιλώντας διαδικτυακά με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia Λι Μπόλινγκερ: «Ίσως σε κάποιο σημείο να μπορούμε να λειτουργήσουμε τα εστιατόρια με κατάλληλη κοινωνική αποστασιοποίηση. Μπορεί κανείς σαφέστατα να εξετάσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ωστόσο ορισμένοι περιορισμού είναι απολύτως απαραίτητοι ώσπου να βρούμε ένα εμβόλιο».

Όσον αφορά το κομμωτήρια, πάνε μάλλον και αυτά για τις 14/12.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ