Μητσοτάκης: «Κλειστά μπαρ μέχρι να έρθει το εμβόλιο» (vid)

Gazzetta team
Μητσοτάκης: «Κλειστά μπαρ μέχρι να έρθει το εμβόλιο» (vid)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η επαναλειτουργία των μπαρ και των κέντρων νυχτερινής διασκέδασης θα καταστεί εφικτή μόνο όταν έχουμε τα εμβόλια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας διαδικτυακά με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia Λι Μπόλινγκερ (Lee C. Bolinger), στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders», αποκάλυψε ότι η επαναλειτουργία των μπαρ και νυχτερινής διασκέδασης θα καταστεί εφικτή μόνο όταν έχουμε τα εμβόλια.

Ως προς την εστίαση και το λιανεμπόριο, δε, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι θα ανοίξουν σταδιακά και με πολλούς περιορισμούς.

«Ίσως σε κάποιο σημείο να μπορούμε να λειτουργήσουμε τα εστιατόρια με κατάλληλη κοινωνική αποστασιοποίηση. Μπορεί κανείς σαφέστατα να εξετάσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ωστόσο ορισμένοι περιορισμού είναι απολύτως απαραίτητοι ώσπου να βρούμε ένα εμβόλιο», είπε, εξάλλου, ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του.

Δεν θα κάνει ανακοινώσεις την Παρασκευή

Την ίδια στιγμή, ρεπορτάζ του iefimerida.gr αναφέρει πως ο πρωθυπουργός δεν θα προβεί σε ανακοινώσεις την Παρασκευή, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, καθώς δεν έχει νόημα, αφού τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι, όπως και οι νεκροί, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με την αντίστοιχη πίεση στο ΕΣΥ, μετά από έναν μήνα lockdown.

Το πιθανότερο είναι αύριο ή την Παρασκευή να ανακοινωθεί η παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα (μέχρι 14/12) και όταν η επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετικές ανακοινώσεις.

Δείτε περίπου στο 45':