Την Τρίτη ο Βασίλης Κικίλιας ενημερώνει τα κόμματα για το εμβόλιο

Gazzetta team
Την Τρίτη ο Βασίλης Κικίλιας ενημερώνει τα κόμματα για το εμβόλιο
Την Τρίτη, στις 14:00 το μεσημέρι, ο υπουργός Υγείας θα ενημερώσει τα κόμματα για το επικείμενο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αλλά και για όσα αφορούν τη διανομή του στην Ελλάδα.

Αύριο, Τρίτη (17/11), ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις επιστημονικές εξελίξεις στο εμβόλιο, αλλά και για τον τρόπο που η χώρα μας θα προμηθευτεί τις απαραίτητες δόσεις μέσω κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού. Η ενημέρωση θα αφορά, παράλληλα, και τον σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 μέσω των συμβάσεων προαγοράς, που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021.

Την «ελεύθερη πρόσβαση όλων» στο εμβόλιο έχει επιβεβαιώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τη στρατηγική εμβολιασμού την περασμένη Παρασκευή.

Αναφερόμενος στο σχέδιο εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα αναπτυχθούν σε όλη την Επικράτεια ειδικές δομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μαζικό εμβολιασμό. Και βέβαια θα υπάρχουν και κινητά συνεργεία τα οποία θα εμβολιάζουν υγειονομικούς οίκους ευγηρίας ή άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν».

Πηγή: Reader.gr