Κεραμέως: «Δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων»

Gazzetta team
Κεραμέως: «Δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων»
Για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση.

Δεν υπάρχει εισήγηση, αλλά και σκέψη στην κυβέρνηση για κλείσιμο δημοτικών σχολείων λόγω κορονοϊού, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως απαντώντας σε ερώτηση για το επίκαιρο αυτό θέμα, τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων, αλλά δεν παρέλειψε να επισημάνει πως επειδή υπάρχει έξαρση της πανδημίας αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Αν ωστόσο, τα πράγματα δυσκολέψουν και υποχρεωθούμε σε αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, τότε όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, θα υπάρξει εκπαιδευτική τηλεόραση. Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.

Αναφορικά τώρα με το θέμα της τηλεκπαίδευσης είπε πως τα γυμνάσια και τα λύκεια σήμερα δεν έχουν προβλήματα. «Αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9εκατ. λεπτά μαθημάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το κρασάρισμα

Για το κρασάρισμα που εμφανίστηκε στην τηλεκπαίδευση και τα σχόλια της αντιπολίτευσης για μη ύπαρξη εναλλακτικού πλάνου, είπε πως αυτό το σύστημα είχε δοκιμαστεί σε πανελλαδική εμβέλεια την άνοιξη κατά την διάρκεια του lockdown και πως δεν υπάρχει καλύτερο κρας τεστ από αυτό και είχε ήδη λειτουργήσει.

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα σε εκπρόσωπο κάθε κόμματος να δει την σύμβαση με την εταιρία CISCO που έχει αναλάβει την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης, λέγοντας. «Πρόκειται για δωρεά. Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ».

Σχετικά με το ότι είναι ανοιχτά τα δημοτικά και ταυτόχρονα κλειστά κάποια φροντιστήρια που προσφέρουν υπηρεσίες σε παιδιά δημοτικού (πχ ξένων γλωσσών, μελέτης) ανέφερε πως η εισήγηση της επιτροπής ήταν να μείνουν ανοιχτές συγκεκριμένες σχολικές μονάδες (τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία κάθε βαθμίδας) για συγκεκριμένους λόγους ενώ σημείωσε πως βασική αρχή της επιτροπής είναι να μην αναμιγνύονται μεταξύ τους μαθητικές ομάδες.

Τέλος σε σχέση με την κατάσταση υγείας της λόγω κορονοιού, δήλωσε πως δεν είχε συμπτώματα σε αντίθεση με τον σύζυγο της που είχε, ενώ δεν κόλλησαν τα παιδιά της. Παράλληλα, ανέφερε πως δεν έχει αντισώματα του ιού και αυτό οφείλεται πως της εξήγησαν οι ειδικοί στο ότι δεν είχε συμπτώματα.