Μητσοτάκης: Ανοιχτό το λιανεμπόριο και στις «κόκκινες» περιοχές

Gazzetta team
Μητσοτάκης: Ανοιχτό το λιανεμπόριο και στις «κόκκινες» περιοχές
Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός δεν έχει διαπιστωθεί μετάδοση από τα εμπορικά καταστήματα όσο τηρούνται τα μέτρα.

Αίρεται το μέτρο που προέβλεπε κλείσιμο των καταστημάτων στις περιοχές που περνούν στην κατηγορία συναγερμού 4, όπου είναι ήδη η Κοζάνη και η Καστοριά.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια σύσκεψης που είχε νωρίτερα με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της ΚΕΔΕ, με τη συμμετοχή 114 Δημάρχων της χώρας, έκανε γνωστή την απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου και στις περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία συναγερμού 4.

Όπως επισήμανε ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει διαπιστωθεί μετάδοση από τα εμπορικά καταστήματα όσο τηρούνται τα μέτρα.

Ειδικότερα, ο κ.Μητσοτάκης είπε: «Έχουμε αποφασίσει ότι και στην κατηγορία 4 στην “κόκκινη” κατηγορία, θα κρατήσουμε ανοιχτό το λιανεμπόριο, διότι δεν έχουμε δει μετάδοση από τα εμπορικά καταστήματα ή στα εμπορικά καταστήματα όσο τουλάχιστον αυτά τηρούν τα μέτρα. Αυτό είναι μία περαιτέρω οικονομική ανάσα για τις τοπικές κοινωνίες αλλά πρέπει να ξέρετε ότι έχουμε μπροστά μας δύο με τρεις δύσκολους μήνες καθώς ο καιρός θα κρυώνει και στη Βόρεια Ελλάδα θα κρυώσει νωρίτερα -έχει ήδη κρυώσει- από ότι στα νησιά, ο κόσμος θα μπαίνει ολοένα και περισσότερο μέσα και όσο θα είμαστε μέσα τόσο αυξάνει ο κίνδυνος της μετάδοσης του και τόσο πιο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε».