Πέτσας: «Δεν υπάρχει περίπτωση τα φετινά Χριστούγεννα να είναι όπως ήταν πέρυσι» (vid)

Gazzetta team
Πέτσας: «Δεν υπάρχει περίπτωση τα φετινά Χριστούγεννα να είναι όπως ήταν πέρυσι» (vid)
«Είναι βέβαιο ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Χριστούγεννα όπως... Πάσχα;

Ο Στέλιος Πέτσας, πάντως, δήλωσε πως είναι «βέβαιο» ότι οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς «θα είναι αλλιώς».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά: «Με τον ρυθμό που κινούμαστε τώρα, είναι βέβαιο ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι όπως ήταν πέρυσι. Αυτό είναι ξεκάθαρο», τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Κινούμαστε με έναν ρυθμό σχετικά γρήγορο στην προώθηση των απαραίτητων εμβολίων και από τις 4 εταιρείες που ξέρουμε ότι βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε ένα καλό στάδιο, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια σε επίπεδο φαρμάκων, αλλά ακόμα δεν είμαστε εκεί που θα μας επιτρέψει να χαλαρώσουμε.

Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι για τους επόμενους μήνες θα ζήσουμε με αυστηρά μέτρα, το δεύτερο κύμα κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη, δυστυχώς, δείχνει ότι ακόμα είμαστε μακριά από τη νέα κανονικότητα και χρειάζεται εγρήγορση.

Όταν θα είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε αυτή την πανδημία πίσω μας τότε όλοι θα πούμε ότι φέτος θα είναι αλλιώς και θα πούμε για το 2021 ότι δεν θα είναι όπως το 2020».

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε: